Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvija kopā ar 15 NATO dalībvalstīm un trīs partnervalstīm kopīgi varēs iepirkt munīciju

Briselē notiekošā NATO samita laikā aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) parakstījis saprašanās memorandu dalībai viedās aizsardzības iniciatīvā par NATO Sauszemes kaujas munīcijas nodrošinājumu, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļā.

Saprašanās memorandu parakstīja arī Beļģijas, Dānijas, Francijas, Igaunijas, Itālijas, Lietuvas, Maķedonijas, Melnkalnes, Nīderlandes, Norvēģijas, Polijas, Portugāles, Slovākijas, Slovēnijas, Spānijas un Vācijas aizsardzības ministri. Memorandu parakstīs arī Austrijas un Somijas aizsardzības ministri, tādējādi 16 NATO dalībvalstis un trīs partnervalstis būs vienojušās kopīgi iepirkt munīciju.

Saprašanās memorandam par kopīgu sauszemes kaujas munīcijas iepirkumu Beļģija ir vadošā valsts, un tas nodrošinās nepieciešamo juridisko ietvaru iesaistītajām valstīm kopīgi iepirkt un glabāt dažāda veida sauszemes kaujas munīciju. Tāpat šī iniciatīva veicinās iesaistīto valstu bruņoto spēku sadarbību un nodrošinās efektivitāti, kā arī samazinās munīcijas iepirkumu izmaksas.

Jau ziņots, ka aizsardzības ministrs un Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš no 11.jūlija līdz 12.jūlijam piedalās NATO samitā Briselē.

Top komentāri

rekur
r
Puse jautājuma ir saprotama. Otra puse- no kā pirks, nav saprotama. Pirks no viena ražotāja vai vairākiem? Vai no Eiropas ražotāja? Vai no amerikāņiem? Varbūt no ķīniešiem? Noteikti lētāk...Ja pirks caur Konkursu, kas tur drīkstēs piedalīties? Eiropieši, NATO valstis , visa pasaule?
Bergmaņshēmotāji
B
Slikti !!! Kā otkatus dabūsim par iepirkumu ???! No 15 atbildīgajiem, tak kāds izmuldēsies.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas