Laika ziņas
Šodien
Smidzina
Rīgā +17 °C
Smidzina
Sestdiena, 14. septembris
Sanda, Sanija, Sanita, Santa, Sandija

Latvija neizpildīs Krievijas lūgumu par Juraša apcietināšanu un izdošanu

Latvija neizpildīs Krievijas lūgumu par bijušā Saeimas deputātu Jura Juraša apcietināšanu un izdošanu, noskaidroja aģentūra LETA.

Krievijas Ģenerālprokuratūra paziņojusi, ka "apsūdzētais" Jurašs izsludināts starptautiskajā meklēšanā, un tiesa viņam piemēroja drošības līdzekli - aizmugurisku apcietinājumu.

Latvija atzīst Ukrainas teritorijas nedalāmību, tāpēc lēmumu saņemšanas gadījumā tie netiks atzīti un izpildīti, aģentūrai LETA atzina Latvijas prokuratūras preses pārstāve Ieva Šomina.

Prokuratūrā norādīja, ka Juraša tiesībām uz brīvu pārvietošanos Eiropas Savienībā (ES) nevajadzētu tikt ietekmētām, lai gan jautājums ir par pārvietošanās brīvību trešajās valstīs, bet šādā gadījumā sīkākus komentārus varētu sniegt Ārlietu ministrija.

Kā vēstīts, Krievijas Ģenerālprokuratūra paziņojusi, ka pēc izmeklētāju versijas Jurašs kopš 2022.gada septembra piedalījies karadarbībā Ukrainas spēku pusē un par to saņēmis atalgojumu. Viņš arī apsūdzēts par publikācijām sociālajos medijos un intervijām par karu, jo īpaši par Krievijas armijas zvērībām Bučā un Irpiņā.

Tiek norādīts, ka apsūdzību pret Jurašu apstiprinājusi "Doņeckas tautas republikas prokuratūra", apsūdzot viņu "algotnismā" un "apzināti nepatiesas informācijas izplatīšanā, kas satur faktus par Krievijas bruņoto spēku izmantošanu".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas