Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Latvija palīdz kaimiņiem igauņiem tikt galā ar vētras sekām

Latvija palīdz kaimiņvalstij Igaunijai tikt galā ar šonedēļ pārdzīvotās vētras sekām.

Pēc elektroapgādes atjaunošanas visā Latvijā AS Sadales tīkls sniedz tehnisko palīdzību Igaunijas sadales sistēmas operatoram Elektrilevi, veicot gaisvadu elektrolīniju remontu un elektroapgādes atjaunošanas darbus Valgas apriņķa Karulas pagastā Igaunijas dienvidos, kur situācija vairākās apdzīvotās vietās joprojām ir kritiska.

Kā portālu Diena.lv informēja Sadales tīkla komunikācijas speciāliste Inga Tilhena, pēdējo gadu postošākā vētra, kas naktī uz otrdienu plosījās lielā daļā Latvijas teritorijas, izraisot nopietnus bojājumus AS Sadales tīkls elektrolīnijās, nodarīja postījumus arī Baltijas kaimiņiem, abās valstīs laužot elektrolīniju balstus un izgāžot simtiem koku ar visām saknēm.

AS Sadales tīkls četru dienu laikā Latvijā kopā nomainīja vairāk nekā 1000 gaisvadu elektrolīniju balstus.

2.novembrī vētras seku likvidēšanā Valgas apriņķa Karulas pagastā strādāja elektromontieru brigāde no Limbažiem, papildus piesaistot kāpurķēžu traktoru - visurgājēju Prinoth, kas jo īpaši noderēja veicot elektrolīnijas remontdarbus Karulas nacionālajā parkā, kas atrodas Karulas augstienē ar tai raksturīgo kalnaino reljefu un purvainiem mežiem. 

"Novēršot pēdējos vētras radītos bojājumus mūsu valstī, piedāvājām savu palīdzību tuvākajos kaimiņvalsts Igaunijas reģionos. Sazinoties ar kolēģiem un apzinot palīdzības nepieciešamību, tapa skaidrs, ka no mūsu puses būtisks ieguldījums būtu operatīvās brigādes darbs ar papildus speciālo darba tehniku. Kāpurķēžu traktori - visurgājēji ir gandrīz vienīgais risinājums operatīvai darbībai grūti pieejamās, purvainās vietās, par ko pārliecinājāmies arī šajā vētrā, izmantojot šo tehniku Kuldīgas, Talsu un Valmieras novados,"saka Sadales tīkla valdes loceklis Signis Rīns.

Starpvalstu palīdzība elektroapgādes atjaunošanā notikusi arī iepriekš, kad 2012. gada janvārī Igaunijas un Lietuvas kolēģi atbalstīja Latviju snieglauzes seku likvidēšanā Latgalē.

Jau ziņots, ka Latvijā elektroenerģijas piegāde pilnībā tika atjaunota piektdien, 1.novembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas