Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 26. septembris
Kurts, Knuts, Gundars

Latvija un Lielbritānija apmainīsies ar informāciju par nodokļu samaksu

Pirmdien, 28.janvārī Londonā Latvijas vēstnieks Lielbritānijā Eduards Stiprais un Džersijas senators sers Filips Beilhašs parakstīja Latvijas Republikas valdības un Džērsi valdības līgumu par informācijas apmaiņu attiecībā uz nodokļiem, portālu Diena.lv informēja vēstniecībā.

Līgums noslēgts, lai novērstu izvairīšanos no nodokļu nomaksas.

Nepastāvot informācijas apmaiņai ar Džērsiju, līdz šim bija apgrūtināta Latvijas rezidentu ārvalstīs gūto ienākumu aplikšana ar nodokļiem, kā arī ir bijis problemātiski piemērot vairākas speciālās nacionālo nodokļu normatīvo aktu normas.

Līgums izveido administratīvās sadarbības mehānismu nodokļu jomā starp Latviju un Džērsija, ļaujot pušu nodokļu administrācijām apmainīties ar informāciju atbilstoši Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (ESAO) informācijas apmaiņas standartam. Tas nosaka, ka līgumslēdzējām pusēm ir jāveic tādas informācijas apmaiņa, kas ir paredzami svarīga nacionālo normatīvo aktu administrēšanai vai prasību izpildei attiecībā uz līgumā minētajiem nodokļiem.

Jēdziens paredzami svarīga informācija nozīmē pēc iespējas plašu informācijas apmaiņu nodokļu jautājumos, vienlaikus skaidrojot, ka tas līgumslēdzējām pusēm neatļauj pieprasīt informāciju, kas nav svarīga attiecībā uz nodokļu uzlikšanu konkrētam nodokļu maksātājam.

Turklāt līgumslēdzēja puse nevar atteikties sniegt informāciju otras puses kompetentajai iestādei vienīgi tāpēc, ka pieprasītās informācijas turētāja ir kredītiestāde vai cita finanšu institūcija, vai arī, ka šī informācija nav nepieciešama sniedzējas puses nodokļu uzlikšanas vajadzībām.

Līgums nosaka informācijas apmaiņu pēc pieprasījuma gan administratīvajās lietās, gan krimināllietās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas