Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Latvija vairs nav pēdējā vietā ES inovāciju jomā

Vērtējot valstu veikumu inovācijās, Latvija Eiropas Savienībā (ES) saglabā vietu "pieticīgo inovāciju" valstu grupā, taču spējusi uzlabot savus rādītājus un no pēdējās vietas pagājušā gada vērtējumā apsteigusi Bulgāriju un Rumāniju, liecina Eiropas Komisijas (EK) veiktais apkopojums.

Inovatīvāko valstu reitinga priekšgalā tradicionāli ierindojas Ziemeļvalstis - Zviedrija, Dānija un Somija, kā arī Vācija. Veiksmīgākā no Baltijas valstīm arī šoreiz ir Igaunija, kura kopā ar Nīderlandi, Beļģiju, Franciju un sešām citām valstīm ierindota grupā, kas seko inovācijas līderēm, informēja EK pārstāvniecības Latvijā Preses un kultūras nodaļā.

Rādītāji atspoguļoti skalā no nulles līdz viens, kur nulle ir zemākais rādītājs, bet viens ir augstākais. Valstis iedalītas četrās grupās, sākot no līderēm un beidzot ar pieticīgām inovācijās. Latvijas inovāciju rādītājs ir 0,225, Lietuvas, kura ierindota par vienu grupu augstāk nekā Latvija, - 0,280, bet Igaunijas - 0,500.

Jau vairākus gadus EK apkopo ES valstu veikumu inovāciju jomā, analizējot 25 dažādus finansējuma pieejamības, augstākās izglītības, cilvēkresursu un citus rādītājus. Datu nobīdes dēļ gan šā gada ziņojumā atspoguļota 2010./2011.gada situācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas