Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Latvijā vienīgajā patvēruma meklētāju izmitināšanas centrā varētu rast vietu vēl 50 imigrantiem

Latvijā vienīgajā patvēruma meklētāju izmitināšanas centrā Mucenieki, kurš atrodas Ropažu novadā, varētu izmitināt vēl 50 jaunus imigrantus.

Kā šodien Saeimas Eiropas lietu komisijas sēdē sacīja Iekšlietu ministrijas (IeM) parlamentārā sekretāre Evika Siliņa, Mucenieki "varētu tikt galā" ar 50 jauniem imigrantiem, tomēr tas nav skaitlis, ko Latvija oficiāli nosauktu kā iespējamo uzņemamo imigrantu skaitu, ja notiks imigrantu pārvietošana starp Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm.

Siliņa atgādināja, ka Latvija atbalsta brīvprātīgu un koordinētu imigrantu pārvietošanu ES, bet neatbalsta piespiedu mehānismu jeb kvotu izmantošanu. Viņa teica, ka ES institūciju uzmanību plānots vērst uz to, ka Latvijā nav integrācijas politikas situācijai, kad imigranti valstī būs ieguvuši oficiālu statusu.

Baltijas valstīm vienām pašām nebūtu iespējas noraidīt piedāvāto kvotu sistēmu, taču "vēsmas" arī no citām valstīm liek domāt, ka kvotu ieviešanas priekšlikums varētu negūt nepieciešamo atbalstu, norādīja IeM parlamentārā sekretāre.

Kā ziņots, Eiropas lietu komisija šodien uzklausa IeM pārstāvjus par Eiropas Komisijas paziņojumu ES institūcijām "Eiropas programma migrācijas jomā".

Latvija savā nacionālajā pozīcijā par bēgļu jautājumiem iebildīs pret obligātajām kvotām un vērsīs ES institūciju uzmanību uz Latvijas vēsturisko pieredzi un nacionālo sastāvu.

Jau vēstīts, ka EK ir pieņēmusi pirmos priekšlikumus visaptverošajā pieejā ar mērķi uzlabot migrācijas pārvaldību, norādot, ka Latvijai varētu būt jāuzņem 737 bēgļi. Kā liecina EK paziņojums, Latvijai no Itālijas būtu jāuzņem 310 bēgļi, bet no Grieķijas - 207. Tāpat Latvijai būtu jāuzņem 220 bēgļi no viņu mītnes zemēm.

Latvijā ir viens patvēruma meklētāju izmitināšanas centrs - Mucenieki, kura kapacitāte, nodrošinot adekvātus sadzīves apstākļus, ir 100 personas, bet ārkārtas situācijā varētu izmitināt līdz 200 personām.

Kopš 1998.gada, kad Latvijā tika izveidota patvēruma sistēma, starptautisko aizsardzību Latvijā ir lūgusi 1531 persona. Bēgļa statuss piešķirts kopumā 65 personām, savukārt alternatīvās aizsardzības statuss - 127 personām, liecina IeM dati.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas