Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +17 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 14. septembris
Sanda, Sanija, Sanita, Santa, Sandija

Latvijas aizsardzības izdevumi līdz gada beigām sasniegs 3,2% no IKP

Latvijas aizsardzības izdevumi šogad līdz gada beigām sasniegs 3,2% no iekšzemes kopprodukta (IKP), aģentūrai LETA pavēstīja Finanšu ministrijas (FM) pārstāvji.

Patlaban pēc FM rīcībā esošās informācijas aizsardzības izdevumi 2,4% apmērā no IKP ir tikai Aizsardzības ministrijas (AM) resora izdevumi, savukārt atbilstoši NATO metodoloģijai ir jāņem vērā arī 200 miljoni eiro bruņojuma iegādei, kas ir ieplānoti nesadalītajā finansējumā, no kuriem daļa jau februārī pārdalīti uz AM budžetu. Līdz gada beigām pārdalot visu summu AM resoram, aizsardzības izdevumi būs 3,2% no IKP.

Pēc FM novērtējuma šogad aizsardzības izdevumus veidos AM pamatbudžets 1,289 miljardu eiro apmērā, 200 miljoni eiro pretgaisa aizsardzības ieroču iegādei un 10 miljoni eiro AM papildfinansējums.

Savukārt 2025.gadā aizsardzības izdevumus FM prognozē 3,3% apmērā no IKP, 2026.gadā - 3,6%, 2027.gadā - 3,5%, bet 2028.gadā - 3,1% no IKP.

Jau ziņots, ka Lietuvas Finanšu ministrija ierosina šogad piešķirt papildu 130 miljonus eiro ieroču sistēmu iegādei, kas ļaus dažus iepirkumus veikt agrāk, tādējādi aizsardzības finansējums šogad sasniegs 3,2% no IKP.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas