Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Latvijas aizsardzības nozares vadība tiksies ar ASV Nacionālās gvardes pārstāvjiem

Latvijas aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) un Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris, ģenerālmajors Leonīds Kalniņš šodien tiksies ar Mičiganas Nacionālās gvardes (MNG) priekšnieku ģenerāli Džozefu Lengjēlu un komandieri Gregoriju Vadnaju, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas (AM) Preses nodaļas vecākā referente Mairita Senkevicina.

Viņa pastāstīja, ka tikšanās laikā amatpersonas pārrunās līdzšinējo sadarbību ar ASV Nacionālo gvardi, bet Bergmanis un Kalniņš Lengjēlu un Vadnaju iepazīstinās ar Latvijas prioritātēm aizsardzības jomā. Tāpat abas Latvijas amatpersonas ārvalstu viesus informēs par Latvijas ieguldījumu aizsardzības spēju stiprināšanā, pateiksies par ASV Nacionālās gvardes atbalstu, kā arī pārrunās sadarbību militāro mācību jomā.

Vēlāk paredzēta arī ASV Nacionālās gvardes vadības tikšanās ar Latvijas Valsts prezidentu Raimondu Vējoni. Pēc tam viesi dosies uz Ādažu bāzi, kur tiksies ar Sauszemes spēku kājnieku brigādes komandieri pulkvedi Ilmāru Ati Lejiņu un ASV karavīriem.

Senkevicina norādīja, ka šogad starptautiskajās militārajās mācībās Saber Strike 2017 piedalās vienības no Mičiganas, Vašingtonas, Minesotas un Aidaho Nacionālajām gvardēm.

Sadarbība starp MNG un NBS sākās 1992.gadā, kad tika noslēgta valstu partnerības programma. Kopš 1993.gada cieša sadarbība izveidojusies arī ar Latvijas Zemessardzi. Galvenās sadarbības jomas ar Zemessardzi ir kaujas inženieru un artilēristu apmācība, kā arī apmācība apgādes un nodrošinājuma jautājumos un kiberaizsardzības jomā.

2006.gadā ar MNG pārstāvjiem sadarbību sāka arī Sauszemes spēku kājnieku brigāde, kas guva apmācību pirms došanās uz starptautisko operāciju Afganistānā. Papildus sadarbība īstenota gaisa atbalsta kontrolieru un apvienotā uguns atbalsta priekšējo novērotāju sagatavošanā, mīnmetēju, artilēristu, vada komandieru un instruktoru apmācībās.

Pērn MNG karavīri piedalījās kaujas atbalsta un nodrošinājuma mācībās Summer Shield, kā arī starptautiskajās mācībās Saber Strike un Sudraba bulta. Savukārt Latvijas gaisa atbalsta kontrolieri katru gadu pilnveido prasmes ASV notiekošajās mācībās Northern Strike, pastāstīja Senkevicina.

 

Top komentāri

Dienas kārtībā
D
Rūpīgi plānota, un starptautiski kontrolēta bruņurupuču celšanas paraugdemonstrējumi. Latvija var......
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Pirmdien vietām gaidāms pērkona negaiss

Pirmdienas rītā Latvijā ir saulains laiks, vietām sauli brīžiem aizsedz mākoņi, liecina meteoroloģiskā informācija. Pirmdien daudzviet Latvijā uzlīs, vietām gaidāms pērkona negaiss, prognozē sinopti...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas