Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Latvijas armijas dzimšanas dienai maz svinētāju

Vērmanes dārzā otrdien tika svinēta Latvijas armijas 93.gadadiena, taču pasākums bija ļoti slikti apmeklēts, novērojusi aģentūra LETA.

espējams, mazo iedzīvotāju atsaucību ir ietekmējis nesen nolijušais lietus vai arī nepiemērotais pasākuma norises laiks. Arī aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V), kā bija iecerēts, uz pasākumu tomēr nevarēja ierasties, jo piedalījās Ministru kabineta sēdē. Tiesa, A.Pabriks vēlāk tomēr bija ieradies uz armijas dzimšanas dienas svinībām Vērmanes dārzā, tiklīdz beidzās valdības sēde, portālu  Diena.lv informēja ministra padomniece Inga Saleniece. Ministrs teica uzrunu, apbalvoja dziedātāju Lieni Šomasi, kā arī piedalījās citās aktivitātēs.

Savukārt armijas komandieris ģenerālmajors Raimonds Graube bruņoto spēku dzimšanas dienā  devies atvaļinājumā, tādēļ pasākumā nelielu uzrunu teica viņa vietnieks Andis Dilāns.

Vērmanes dārzā izvietotas dažas teltis, kurās varēja aplūkot, kāds izskatījās Latvijas armijas karavīrs pirms 93 gadiem. Šos eksponātus ir nodrošinājis Latvijas Kara muzejs. Vēl kādā citā teltī bērni varēja krāsot militārās tehnikas zīmējumus un pārbaudīt savas zināšanas vēsturē, kā arī pieteikties dienestam bruņotajos spēkos.

"1919.gada 10.jūlijā vietā, kur šobrīd slejas Brīvības piemineklis, apvienojot divas brigādes, tika izveidota vienota Latvijas armija. Tādēļ šo vēsturisko dienu es aicinu svinēt kā Latvijas armijas dzimšanas dienu," norāda aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V).

Ministrs saka: "Nacionālie bruņotie spēki (NBS) ir valsts stabilitātes un drošības garants, un es ceru, ka ar laiku šie kļūs par svētkiem ikvienam karavīram, zemessargam un jaunsargam un viņu ģimenēm. Karavīri ikdienā glābj un meklē cilvēkus, novērš ārkārtas situāciju radītās sekas, tādēļ šajā dienā mums ir īpaši jāpateicas viņiem par drosmi, neatlaidību un izturību, pildot savus dienesta pienākumus."

BS komandieris ģenerālmajors Raimonds Graube uzsver, ka 10.jūlijs ir valstiski un vēsturiski nozīmīgs datums, jo tieši 1919.gada 10.jūlijā tika apvienotas tās vienības, kas līdz tam valsts drošību un nākotni sargāja katra atsevišķi, un izveidota vienota Latvijas armija. "Īstās uzvaras un īstie panākumi sākās pēc vienotas Latvijas armijas izveidošanas - Rīgas atbrīvošana 11.novembrī, Latgales atbrīvošana. Un visus šos notikumus vieno viens vārds - vienotība. Es droši varu apgalvot, ka bez šī tik ļoti svarīgā vēsturiskā notikuma mums brīvības vai nu nebūtu, vai tā tiktu sasniegta daudz smagākā un sarežģītākā ceļā," saka Graube.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas