Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 25. novembris
Kadrija, Kate, Katrīna, Trīne, Katrīne

Latvijas iedzīvotāji no ievārījumu vārīšanas pamazām pāriet uz augļu un ogu saldēšanu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
dabigais cukurs no cukurbietem..
d
Kur tad palika muusu iegalgavas dabigais cukurs no cukurbietem? Pedejo reizi viesojos Latvija, cilveekiem puustot ogas darzos, freezieri leetas kvalitates no plastika, nekada smaguma nevar paturet, un patere daudz energijas. Cukurs kuru lietojam klat pie kafijas bija riebigs. Vajadzeja kadam uznjemties un uztaisiit analizes aizutit uz Vacijas laboratoriju, kursh ir vainojams pie tautas indeshanas?Dzirdeju kad zinatnieki kimiski izstrada cukuru no maksligam piedevam lai cilvekiem specilai tas neparstradajas un griibas vairak eest, kas gala rezultata pasliktina veselibu. Ja cilveki nepirktu to dranjki neviens to nepardotu. Latvijai ir viena izeja, ja cilveki domas un daris kopa neviss katrs pa sevi.
nu par to cukuru komentētāji melo n
n
pat kad bija vel musu cukurs , jau tad lietoju tikai lēto importa " draņķi". liku protams max daudzumu kā receptēs rakstīts (rakstits 300-500, lieku 500), un zinat stāv, neviena zapte nekad nav uzrūgusi, kaut īsta pagraba nemaz nav, tik " aukstais pieliekamais"
pakausis
p
Tad jau labāk lai saldētava pilna ar zemnieka cūciņu.. Ogas un dārzeņus var normāli salikt arī pēc sentēvu receptēm pieliekamajā. Atsaldēti dārzeņi un ogas nu galīgi nepavelk.. ne aromāta, ne garša, ne jēgas. Cik daudz par to cukuru - cukurs ir reāls mēsls. Etiķi sakarīgu ar pagrūti dabūt. Tā ka ja nav radu pierobežā, tad saprotu, kāpēc cilvēki atsakās zaptes vārīt. Robeža jau cilvēkus pabaro. Bet nu ja jāizvēlas starp veikala zapti vai turcijas gurķi ar spilves logo vai zapti ar to jauno cukuru - tad jau labāk tomēr paša taisītos. Tā vismaz var sataisīt tādu to gurķi vai zapti, tā kāds tieši garšo.. nevis štopēt māgā recepti ko kāds baltā halātā flīzētā cehā slaukot puņķus piedurknē izdomājis. :) Ja dakteri spēj apgalvot ka dzīvsudrabs vakcīnās ir veselīgs - da pilnīgi bail iedomāties ko tie baltsvārči ar pārtiku atļauj darīt.
Latvieši
L
griežaties atpakaļ pie IEVĀRĪJU VĀRĪŠANAS, jo bada gadi mums stāv priekšā (ne visiem būs naudiņas, lai samaksātu par elektrību,līdz ar to par ledusskapi varēsim aizmirst..) Vāksim un meistarosim visu, kas stāv bez LEDUSSKAPJIEM!!!
Ozols, lauka, parastais, simtgadīgs
O
Vāciet mani!
  • 0
  • 0
NAV VIENALGA
N
visi ievārījumi ir mirusi pārtika, kas ķepē ciet asisnsvadus. konservācija - kaut kas līdzīgs mumifikācijai! tad jau labāk saldēt produktus!
Vista, Ķekavas, zila, bez atlaides
V
Arī es esmu mirusi. Pavisam.
  • 5
  • 0
Fly
F
Problēma vārīt ir arī surogātcukurā - kurš var pateikt, kādas ķīmijas tur ir iekšā, piemēram, t.s. ieārījumcukurā? Kāpēc parastais cukurs ievārījumiem neder? Nav vairs Latvijas cukurs, kas bija droša un tīra manta. Mana versija par surogātcukuru: tajā ir sagājušas iekšā briseles regulas + pašmāju alkatība. Rezultātā paspēlējām savas cukurrūpnīcas. Kad drīkstēsim tās atjaunot? Tikmēr patiešām labāk ir ogas saldēt.
Tā ir
T
Kā, tā smaka nepanesama. Tāpēc no tiem ražotājiem nepērkam.
  • 0
  • 0
Minnija
M
Man nav problēmu, es dzeru tēju ar stēviju :)
  • 0
  • 0
:(
:
nez, ko liek klāt, bet Rimi un Optima līnijas cukuri smird...
  • 2
  • 0
!
!
Jā, tā ir. Iepriekš mums tie, kas solīja ES leiputriju, solīja, ka cukurs palikšot lētāks, bet priekš kam gan mums tik daudz lēta cukura? Tā arī sākām saldēt ogas, sēnes.
elektriķis
e
Vai kāda uzticība Latvenergo! Cerams, ka viņi attaisnos šo uzticību un nevienam nevajadzēs izmest atkusušas ogas un citu labumus.
  • 4
  • 0
sena
s
Zapti vāru tikai no āboliem tūlītējai lietošanai, ko izmanto pie pankūkām. Starp citu tādu zapti var sasaldēt. Zemenes saldēju savas dārza. Bet vispār mēs pērkam dažādus ievārījumus veikalā, mums garšo un ir dažādība. Vispār, sen jau neko nekonservēju tā kā to darīju psrs laikos, kad pa mežu rāpot rāpoju, lai pielasītu pilnus grozus ar visu, ko daba bija sarūpējusi, tāpat arī gurķus nemarinēju- veikalā labu labos var nopirkt pēc izvēles un garšu kārpiņām. Reiz aprēķināju, ka nav pat izdevīgi pašai ņemties gar plīti, jo neatmaksājas - elektrība, cukurs u.c. garšvielas dārgas un noņemšanās milzīga.
Desa, Doktora, iecienītā, vārīta, a
D
"Zemenes saldēju savas, dārza."
  • 3
  • 0
nu es tad laikam esmu pārejas posmā
n
šo to jau saldēju, bet ari ievārijumus cītigi vāru. kaut vai tāpec ka vakarā kad sagribas pankokas, tad saldetas dzērvenes klāt nepieēdīsi, ievārijumu vajag, un ar pie tējas. kad saaukstejies tad sākt kautko atkausēt jau būs par vēlu:)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas