Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Latvijas pase - stabili ceļotājiem draudzīgāko saimē

Pieejams atjauninātais Henley-Partners veidotais globālais pasu indekss, kurā vērtētas "spēcīgākās" un "vājākās" pases, vadoties pēc tā, cik valstis iespējams bez vīzas apmeklēt ar konkrēto pasi. Pases tiek sadalītas gan grupās, gan sarindotas individuāli, un Latvijas Republikas pilsoņa pase aizvien ir spēcīgāko pasu saimē.

Pašlaik spēcīgāko pasu topa augšgalā ir Japāna un Singapūra, ar kuras pasi bez iepriekš nokārtotas vīzas var apmeklēt 189 valstis no 227 indeksā iekļautajiem galamērķiem. Šīm valstīm seko Somija, Vācija un Dienvidkoreja ar 187 valstīm.

Tālu neatpaliek Latvija, ar kuras pasi iespējams bez iepriekš nokārtotas vīzas apmeklēt 179 valstis. Lietuvas pase bez vīzas atvērs robežas par vienu valsti vairāk nekā Latvijas pase, bet Igaunijas pase ir nedaudz "švakāka" un ļauj bez vīzas ceļot uz 178 valstīm.

Tādas lielvalstis kā ASV, Kanāda un Lielbritānija ierindojušās sestajā valstu grupā - ar šo valstu pasēm var ceļot uz 183 galamērķiem. Sagaidāms gan, ka pēc Brexit procesa noslēgšanās Lielbritānija reitingā pozīcijas zaudēs.

Krietni vājāka pase par ASV ir Krievijai - ar šīs valsts izsniegtu dokumentu var ceļot vien uz 116 galamērķiem.

Tikmēr kāpumu reitingā piedzīvo Apvienotie Arābu Emirāti (AAE), kuri pirmo reizi 14 gadu laikā, kopš indekss tiek veidots, ielauzušies divdesmitajā grupā (iespēja ceļot uz 167 valstīm) - šī valsts neilgā laikā vairāk nekā divkāršojusi to galamērķu skaitu, uz kuru AAE pases īpašnieki var ceļot. 

Visvājākās pases ir Afganistānai (25 galamērķi), Irākai (27), Sīrijai (29), Pakistānai (30) un Somālijai (31). 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas