Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Latvijas reklāmas kampaņas Krievijas un Vācijas tūrisma tirgiem izstrādās Mooz!

Latvijas reklāmas kampaņu koncepciju sagatavošanu un izstrādi nākamajiem diviem gadiem komunikācijai Krievijas un Vācijas tūrisma tirgos veiks reklāmas aģentūra SIA Mooz!, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) izsludinājos divos konkursos par tiesībām veidot reklāmas kampaņu koncepciju izstrādi komunikācijai Krievijas un Vācijas tūrisma tirgiem Mooz! bija vienīgais pretendents.

Kopējā abu līgumu summa ir 85 245 lati.

Kā ziņots, pretendentam jāsagatavo reklāmas kampaņu koncepcija nākamajiem diviem gadiem Latvijai augsti prioritārā tūrisma mērķa tirgos Krievijai un Vācijai, nosakot reklāmas aktivitāšu periodus, mērķauditorijas, radošās idejas, definējot kampaņas sasniedzamos mērķus, nosaucot potenciālos reklamējamos produktus un komunikāciju kanālus un izstrādājot kopējo budžetu.

Izstrādājot reklāmas kampaņu un materiālu vai satura paraugus, bija jādefinē reklāmas kampaņu mērķi un jāpiedāvā radošās idejas kampaņu realizācijai, nosakot mērķauditorijas un izstrādājot mediju stratēģiju - darba uzdevumu mediju iepirkumam, norādot kampaņas efektīvās sasniedzamības un frekvences rādītājus, izmantojamos medijus un citu informāciju. Tāpat bija jāizstrādā mērķa tirgus - Krievijas lielākās tūrisma izstādes MITT un Vācijas izstādes ITB Berlin - Latvijas nacionālā stenda atbalsta aktivitāšu idejas.

Kampaņa tiks izstrādāta saskaņā ar Latvijas tūrisma mārketinga stratēģijā 2010.-2015.gadam un Latvijas tūrisma mārketinga ārējo komunikāciju stratēģijā 2011.-2013.gadam nodaļās "Krievija" un "Vācija" noteiktajām prioritātēm, tādējādi veicinot Latvijas kā tūrisma galamērķa konkurētspējas stiprināšanu ārējos tirgos. Ne mazāk kā 75% budžeta būs paredzēts minētajos dokumentos aprakstītajai primārai auditorijai.

Reklāmas kampaņas izstrāde laika posmam no 2011.gada līdz 2013.gadam augsti prioritārā tūrisma mērķa tirgos Krievijā un Vācijā jāveic līdz 2013.gada 31.oktobrim, bet visi iepirkuma priekšmetā paredzētie darbi jāpabeidz līdz 2014.gada 31.martam vai kamēr sniegto pakalpojumu cenu kopējā summa sasniegusi nolikuma paredzamo līgumcenu.

Iepirkumu TAVA īsteno atbilstoši Eiropas Reģionālās attīstības fonda programmai, kas paredz līdzekļus ārējo tirgu apgūšanai - nozaru starptautiskās konkurētspējas stiprināšanai.

TAVA ir valsts iestāde Ekonomikas ministrijas pārraudzībā, kas izveidota, lai īstenotu tūrisma attīstības valsts politiku. Aģentūra īsteno valsts tūrisma politiku un veicina tūrisma kā tautsaimniecības nozares attīstību Latvijā.

Kā ziņots, Krievijas ceļot gribētājus Latvijā saista dažādi kultūras, izklaides, mākslas, mūzikas pasākumi un svētki, kā arī atpūta pie jūras, informēja TAVA tūrisma tirgus eksperte Anita Priedīte.

Šādus secinājumus TAVA izdarījusi pēc Krievijas tūrisma kompāniju un individuālo ceļotāju atsauksmēm, jautājumiem, pieprasītajiem informatīvajiem materiāliem un publikācijām medijos un nozares portālos starptautiskās tūrisma izstādes MITT 2011 laikā un pēc tās.

Izstādes laikā interese pieaugusi arī par aktīvo atpūtu, velotūrismu, medicīnas tūrismu, SPA, Latvijas reģionu tūrisma piedāvājumiem, kā arī Jūrmalas jauno pakalpojumu - bērnu nometnēm.

Tūrisma izstādē ITB Berlin 2011 Vācijā lielu interesi piesaistīja Rīgas un Kurzemes reģiona tūrisma piedāvājumi, informēja TAVA.

Kā skaidro TAVA tūrisma mārketinga eksperte Linda Penka, tūrisma profesionāļus no TAVA informatīvajiem materiāliem interesējis top 10 tūrisma objektu buklets, Latvijas tūrisma tēla buklets, Latvijas un Baltijas kempingu karte, bet ceļotāju vidū ļoti pieprasītas bija arī Rīgas un tās apkārtnes, Latvijas tūrisma kartes, kā arī ļoti liela interese bijusi par Kurzemes reģionu.

Jau ziņots, reklāmas aģentūras SIA Mooz! peļņa pagājušajā gadā samazinājusies par aptuveni 27% salīdzinājumā ar 2009.gadu, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA Lursoft dati.

Mooz! 2010.gadā nopelnīja 232 442 latus, savukārt gadu iepriekš tie bija 317 435 lati.

Savukārt aģentūras apgrozījums pērn palielinājās par 21 712 latiem un kopumā bija 1,33 miljoni latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas