Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Latvijas Tirgotāju asociācija: Valdība soda aktīvos uzņēmējus

Šodien, pieņemot lēmumu atdot pa 50 latiem tikai fiziskām personām – Latvijas Krājbanka klientiem, valdība ir sodījusi uzņēmējus un tuvinājusi mazos un mikro uzņēmējus Latvijas reģionos maksātnespējai.

15 tūkstoši mazo un mikro uzņēmēju šodien nevarēja saņemt vismaz 50 latus savas uzņēmējdarbības tālākai virzībai. Kāpēc turpinās nievīgā attieksme pret mikro un mazajiem uzņēmējiem Latvijas reģionos? Ar ko uzņēmēji, kas nodrošina darbu un ekonomisko aktivitāti Latvijas reģionos ir tik nemīlami valdībai?

Mūsuprāt, nedrīkst šķirot bankas klientus "politiski balsošanā" noderīgākos un nevajadzīgos. Tieši otrādi, būtu pieliekamas maksimālas pūles, lai palīdzētu uzņēmējiem noturēties šai grūtajā situācijā. Papildus vienādai attieksmei pret bankas klientiem Ekonomikas, Finanšu un Reģionālās attīstības ministriem steidzami būtu jāizveido instruments mazo uzņēmēju izdzīvošanai. Šobrīd to redzam kā valsts garantiju vai bezprocentu kredītu bankā "iestrēgušās" summas apmērā.

Uzskatām, ka Ministru prezidentam steidzami jāapspriež uzņēmēju glābšanas plāns un vēlams par to informēt arī uzņēmējus.

Latvijas Tirgotāju asociācija piedāvā, ka visi  - gan uzņēmēji, gan iedzīvotāji - Krājbankas klienti, kuriem pienākas kompensācija no Noguldījumu garantiju fonda, ar rītdienu varētu atvērt kontus Citadelē  un saņemt bezprocentu kredītu tās summas ietvaros, kas ir iesaldēta Krājbankas kontā. Tas radītu ļoti minimālus zaudējumus valsts budžetam, bet noņemtu visu spriedzi un nenoteiktību gan uzņēmējiem, gan iedzīvotājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas