Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Latvijas un ASV militārais vingrinājums noritēs Ādažu un Taurenes pagastos

Jau sesto reizi notiekošais ikgadējais starptautiskais bruņoto spēku vingrinājums Operation Summer Shield VI (OSS VI) pirmdien, 10.augustā, tiks atklāts Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Ādažu bāzē. Tajā no Latvijas piedalīsies aptuveni 200 karavīru, kā arī karavīri no Amerikas Savienotajām Valstīm, ziņo NBS preses dienests.

Vingrinājuma mērķis ir attīstīt štāba un apgādes rotas kaujas nodrošinājuma spējas veikt uzdevumus dažādās kaujas operācijās. Vingrinājuma laikā tiks lietoti munīcijas un sprāgstvielu imitācijas līdzekļi. Kaujas munīcija netiks lietota, sola NBS.

ASV pārstāvēs 23 Mičiganas pavalsts armijas Nacionālās gvardes karavīri, savukārt no Latvijas piedalīsies Sauszemes spēku karavīri, kā arī nākamās operacionālās sadarbības grupas karavīri dalībai NATO starptautiskajos drošības atbalsta spēkos (ISAF) Afganistānā un karavīri no Zemessardzes.

Vingrinājums OSS VI noritēs vairākās daļās. No 10. līdz 14.augustam notiks teorētiskās apmācības, ko organizēs ASV karavīri. Praktiskās apmācības Vecpiebalgas novada Taurenes pagasta teritorijā notiks no 15. līdz 19.augustam. Tur Sauszemes spēku 1.kājnieku bataljona štāba un apgādes rota organizēs kājnieku rotas apgādi. ASV pārstāvji būs novērotāji un vērtētāji.

NBS jau laikus atvainojas Ādažu novada un Vecpiebalgas pagasta iedzīvotājiem par sagādātajām neērtībām, kas var rasties sakarā ar palielinātu militāro transporta līdzekļu kustības intensitāti pa koplietošanas un tam pieguļošajiem ceļiem.

Saskaņā ar vingrinājuma scenāriju militārā transporta kolonu pārvietošanās, lietojot A-2 ceļu, plānota 15.augustā plkst. 6 maršrutā Kadaga - Taurene un 19.augustā plkst. 6 maršrutā Taurene – Kadaga.

Vingrinājums noslēgsies 21.augustā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas