Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Latvijas un Lietuvas speciālisti starptautiskā konferencē runās par paliatīvo aprūpi

Liepājā 13.oktobrī notiks starptautiska konference "Dzīves pēdējo dienu problēmas un risinājumi speciālistu skatījumā", kurā vienkopus pulcēsies Latvijas un Lietuvas paliatīvās aprūpes speciālisti.

Kā aģentūru LETA informēja konferences rīkotāju pārstāve Līva Dzerkale, šāda konference Liepājā notiks pirmo reizi un tā būs iespēja satikties un dalīties savā pieredzē mediķiem, psihologiem, sociālā un karitatīvā darba speciālistiem, kā arī šīs nozares pārstāvjiem valdībā.

Dzerkale norāda, ka paliatīvā aprūpe Latvijā arvien ir aktuāls un neatrisināts jautājumus, jo kvalitatīvu šāda veida aprūpi piedāvā ļoti maz iestādes, turklāt, tas ir dārgs pakalpojums. Liels skaits cilvēku cieš no simptomiem, kas varēja būt novēršami un kontrolējami. "Šķēršļi, kas kavē šādas aprūpes pieejamību ir vairāki - gan ekonomiskie faktori, gan informācijas trūkums, gan ierobežojoši noteikumi likumdošanā," skaidro Dzerkale.

Konferences organizatori uzsver, ka speciālistu uzdevums ir palīdzēt neārstējami slimiem pacientiem, lai tie spētu kvalitatīvi un bez ciešanām nodzīvot atlikušās dienas. "Tas ir liels izaicinājums, kas prasa holistisku multidisciplināru un starpnozaru sadarbību. Konferences uzdevums ir šādas sadarbības veicināšana. Šādi pieredzes apmaiņas pasākumi mazina izdegšanas sindroma risku, kas šādu speciālistu vidū ir vērtējams kā augsts," norāda Dzerkale.

Organizatori aicina pieteikt dalību savlaicīgi, jo vietu skaits ir ierobežots. Konferenci organizē Baltijas Rehabilitācijas centrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas