Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas un Ungārijas ārlietu ministri kritizē patvēruma meklētāju kvotu sistēmu

Latvijas un Ungārijas ārlietu ministri piektdien pēc tikšanās Rīgā sarīkotajā prese konferencē kritizēja Briseles piedāvāto patvēruma meklētāju kvotu sistēmu.

Ungārijas ārlietu un tirdzniecības lietu ministrs Pēters Sījārto atgādināja, ka Ungārija bija viena no valstīm, kas nobalsoja pret obligātajām kvotām. "Jautājumā par migrāciju gan Latvija, gan Ungārija ir vienisprātis, ka robežu aizsardzība ir prioritāte. Mēs vēlamies aizsargāt savas valstis, savus pilsoņus un iedzīvotājus. Mēs atsakāmies no Briseles idejas par obligātajām kvotām," sacīja Sījārto.

Arī Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) apliecināja, ka abas valstis saredz nepieciešamību migrācijas jautājumus risināt tādā veidā, kurā tiek ievērotas valsts suverēnās intereses un nav automātiskās kvotu sistēmas.

Abu valstu amatpersonas piektdien parakstīja Latvijas Ārlietu ministrijas un Ungārijas Ārlietu un tirdzniecības ministrijas Saprašanās memorandu par sadarbību. Tāpat ministri pārrunāja aktuālos jautājumus Eiropas Savienībā (ES), NATO, kā arī divpusējās sadarbības jautājumus.

Rinkēvičs norādīja, ka Ungārija un Latvija ir līdzīgi domājošas valstis gan jautājumā par nākamo ES daudzgadu budžetu, gan par kohēzijas politiku. Sījārto apliecināja, ka abas valstis atbalsta arī ES paplašināšanos. "Mēs uzskatām, ka ES nav pieņēmusi nepieciešamos lēmumus robežu paplašināšanai un tā ir stratēģiska kļūda. Tāpat mēs uzskatām, ka kohēzijas fonds joprojām ir svarīgs un mēs nepieņemam fonda pārdali," sacīja Sījārto.

Kā ziņots, piektdien darba vizītē Latvijā uzturējās Ungārijas ārlietu un tirdzniecības lietu ministrs Sījārto.

Vizītes laikā Ungārijas ārlietu un tirdzniecības lietu ministrs tikās ar Rinkēviču, ekonomikas ministru Ralfu Nemiro (KPV LV) un NATO stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktoru Jāni Sārtu.

 

Top komentāri

Temīda
T
Katrai tautai ir tiesības izlemt, kas drīkst dzīvot tās teritorijā un kas nedrīkst.
ha, ha
h
Vai tas nozīmē, ka saprāts ir uzvarējis un mēs beidzot esam nostājušies pareizajā pusē?
ērce
ē
Katrai valstij ir tiesības kontrolēt savas robežas. Tas ir suverenitātes jautājums.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas