Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Latvijas zivis Krievijai par treknu

Šonedēļ jau otro reizi Krievijas atbildīgās iestādes vērsušās pret Latvijas zivrūpniekiem. Krievijas Patērētāju aizsardzības dienests Rospotrebnadzor no apgrozības izņēmis 24 000 Liepājas uzņēmuma Kolumbija zivju konservu kārbu, trešdien raksta laikraksts Diena

Zivju rūpnīcas direktors Igors Krupņiks Dienai norāda, ka pārmetumi saņemti ne gluži bez iemesla. Izrādās, zivīm tauku saturs mainās atkarībā no sezonas, taču informācija uz iepakojumu etiķetēm netiek mainīta. "Tā ir problēma visā Latvijā. Neviens zivrūpnieks nemaina etiķetes ik pa sezonai, jo izmaiņas ir nelielas," stāsta Krupņiks, bilstot, ka nekādā gadījumā tas neapdraud patērētāju veselību. 

Liepājas domes pārstāvis Jurijs Hadarovičs Dienai neslēpj, ka informācija par izņemto kravu domē bijusi liels pārsteigums, īpaši tāpēc, ka rūpnīca ir ar lielu pieredzi un labu reputāciju. "Vienīgais pozitīvais šajā stāstā ir tas, ka produkcija, kas izņemta, ir konservēta. Tā tik ātri nesabojājas. Būtu daudz trakāk, ja tās būtu svaigas zivis," teic Hadarovičs. 

Diena.lv jau vēstīja, ka nedēļas sākumā Krievija vērsās pret Latvijas šprotu ražotāju Rānda. Atbildīgie dienesti Krievijā bija konstatējuši, ka konservos esošais benzopirēna līmenis esot pārsniegts 35 reizes. 

Plašāk lasiet Aļonas Zanderes rakstā Latvijas zivis Krievijai par treknu trešdienas, 15.janvāra, laikraksta Diena 6.lpp.! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas