Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

LB: Cenu pieaugums pēc eiro ieviešanas nebūs lielāks par ikmēneša inflāciju

Cenu pieaugums pēc eiro ieviešanas Latvijā būs salīdzināms ar tagadējo ikmēneša inflāciju un nebūs nekas ārkārtējs, šodien Latvijas Bankas (LB) rīkotajā konferencē sacīja LB Monetārās politikas pārvaldes vadītāja vietnieks Uldis Rutkaste.

Eiropas Komisijas novērtējums maksimālajam cenu pieaugumam pēc eiro ieviešanas 2002.gadā liecina, ka eirozonā vidējā eiro ieviešanas ietekme uz inflāciju bija 0,23 procentpunkti. Atsevišķās valstīs šī ietekme atšķīrās, piemēram, Vācijā tā bija 0,22 procentpunkti, bet Spānijā 0,62 procentpunkti un Īrijā 0,69 procentpunkti.

Savukārt "Eurostat" novērtējums cenu pieaugumam pēc eiro ieviešanas jaunajās dalībvalstīs liecina, ka Igaunijā eiro ieviešanas ietekme uz inflāciju bija 0,3 procentpunkti, Slovākijā 0,25 un Maltā - 0,2 procentpunkti, informēja Rutkaste.

"Šāda ietekme nav nekas ārkārtējs un ir salīdzināma ar patlaban novērojamo ikmēneša inflāciju. Tā būs pavisam ikdienišķa ietekme," piebilda Rutkaste.

Arī "DNB bankas" ekonomikas eksperts Pēteris Strautiņš piekrita, ka eiro ieviešanas ietekme uz cenu līmeni būs tuvu nullei. "Tālākā nākotnē ir iespējama pat cenu samazināšanās," norādīja Strautiņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas