Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

LDz augsto peronu būvniecību pilnībā finansēs no ES fondu līdzekļiem

Valdība nolēmusi atbalstīt Satiksmes ministrijas (SM) piedāvāto risinājumu - daļu no jaunu vilcienu iegādei paredzētā finansējuma novirzīt augsto peronu būvniecībai, to pilnā apmērā finansējot no Kohēzijas fonda naudas un nepiesaistot valsts budžeta līdzekļus.

Tādējādi tiks nodrošināta minētās dzelzceļa infrastruktūras atbilstība standartiem un normatīvajām prasībām, jo tiks uzsākta pasažieru pārvadājumu infrastruktūras attīstība un rekonstrukcija.

Otrdien, 16.aprīlī, valdībā atbalstītais un SM informatīvajā ziņojumā rosinātais Kohēzijas fonda finansējuma pārdales piedāvājums paredz projekta „Pasažieru piekļuves un apkalpošanas infrastruktūras modernizācija un augsto peronu būvniecība” realizēšanai trīs gadu laikā novirzīt 12.36 milj. Ls, bet projektam „Ritošā sastāva modernizācija”, kurā plānota 19 dīzeļvilcienu vagonu sastāvu atjaunošana, nodrošināt 10.75 milj. Ls.

Peronu būvniecības projekts jālīdzfinansē no publiskā finansējuma, jo tas uzlabos uzņēmuma VAS „Latvijas dzelzceļš” pārvaldībā esošo infrastruktūru, taču nenesīs tam peļņu – peronu sakārtošana nepieciešama pasažieru pārvadāšanas vajadzībām, bet tās nav rentablas un saņem valsts dotācijas. Arī citās Eiropas Savienības valstīs infrastruktūras atjaunošanas un attīstības izmaksu segšanai tiek sniegts publiskais finansējums.

Informatīvajā ziņojumā sniegts SM piedāvājums finansējuma pārdalei par labu aktivitātei „Ilgtspējīga sabiedriskā transporta sistēmas attīstība”. Pārējo vilcienu iegādes un uzturēšanas projektam paredzēto Kohēzijas fonda naudu – 78.58 milj. Ls – plānots novirzīt aktivitātei „TEN-T dzelzceļa posmu rekonstrukcija un attīstība (Austrumu-Rietumu dzelzceļa koridora infrastruktūras attīstība un Rail Baltica)”. Pieņemtie lēmumi vēl jāsaskaņo ar Eiropas Komisiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas