Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Lembergam bez personu apliecinošiem dokumentiem izdodas sevi pārstāvēt tiesā

Ventspils mēram Aivaram Lembergam otrdien izdevās, iespējams, bez personu apliecinošiem dokumentiem - pases vai autovadītāja apliecības, kurā norādīts personas kods, - savas intereses aizstāvēt Augstākajā tiesā (AT) procesā pret valsti par viena miljona latu morālā kaitējuma kompensāciju tā dēvētajā Grinberga lietā.

Kā novēroja aģentūra LETA, dažas minūtes pirms otrdien paredzētās tiesas sēdes, kad tiesas sēžu sekretāre lūdza Lembergam uzrādīt pasi, lai varētu protokolā fiksēt viņa identitāti apliecinošus datus, proti, personas kodu, Lemberga sacīja, ka pases viņam neesot līdzi.

Lūgts uzrādīt autovadītāja apliecību, kurā arī norādāms personas kods, Lembergs sacīja, ka arī tās viņam nav līdzi, un konsultējās ar advokāti procesā Guntu Kuzmani un advokātu Armandu Šūmani par to, vai dokumenta trūkums nebūs pamats lietas izskatīšanas atlikšanai.

Advokāti cita starpā arī pauda gatavību apliecināt Lemberga identitāti tiesas priekšā.

Pirms tiesas sēdes diskusijā par Lemberga identitāti tika iesaistīti arī klātesošie, kuri gaidīja tiesas prāvas sākšanos, bez tam Finanšu ministrijas (FM) pārstāvis Andrejs Tihomirovs, atjokoja, ka šodien uz tiesu atnākusī persona izskatās stipri līdzīga tam prasītājam Lembergam, kas bija pirmās instances sēdē.

Jau pēc tiesas sēdes AT vaicāta, vai Lembergam izdevies atrast personu apliecinošo dokumentu, Kuzmane aģentūrai LETA sacīja, ka viņa nav bijusi blakus, kad tiesas sēžu sekretāre pārbaudījusi viņas klienta identitāti.

Savukārt AT preses sekretāre Baiba Kataja sacīja, ka tiesas sēžu sekretārei procesa dalībnieka personu apliecinošs dokuments ar personas kodu nepieciešams šo datu atspoguļošanai tiesas sēdes protokolā.

Tiesas sēdē fiziska persona tiek pielaista, ja tiesai nav nekādu šaubu par personas identitāti. Šajā gadījumā tiesai šaubas nav bijušas.

Tiesas sēdes iesākumā Lemberga identitāte pēc pases netika pārbaudīta, un viņš pats sniedza paskaidrojumus civilprasībā.

Kataja papildināja, ka arī iekļūšanai AT ēkā, kas tiek apsargāta saskaņā ar Valsts kancelejas izdoto rīkojumu par Ministru kabineta ēku kompleksa Rīgā, Brīvības bulvārī 36, apsardzes un caurlaižu režīmu, personu apliecinošs dokuments Lembergam nebija jāuzrāda. Šīs kārtības 27.punkta 13.apakšpunktā noteikts, ka republikas pilsētas domju priekšsēdētāji kompleksā tiek ielaisti pēc amatu apliecinoša dokumenta uzrādīšanas.

Konkrētajā gadījumā apsargs Lembergu esot pazinis, un viņam dokumenta uzrādīšana neesot prasīta.

Jau ziņots, ka arī tā dēvētā Grinberga krimināllieta bija saistīta ar 2005.gada 23.februāra Ministru kabineta rīkojumu par Ojāra Grinberga (JL) iecelšanu Ventspils ostas valdes locekļa amatā. Lembergs viņam izvirzītajās apsūdzībās tika attaisnots.

Kādā no tiesas sēdēm šajā kriminālprocesā tika minēts, ka iesniegumā par apstiprināšanu par Grinberga iecelšanu minētajā amatā kavējis tas, ka pats Grinbergs savā iesniegumā nebija norādījis ne savu vārdu, ne personas kodu, ne deklarēto adresi, tādēļ nav bijis iespējams identificēt personu, kura būtu jāieceļ ostas valdē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas