Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Lembergs: bļitkotājiem “ciemiņiem” ir zemāka kultūra

Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs aicinājis ventspilniekus izteikt priekšlikumus, kā pašvaldībai labāk rīkoties, lai Ventā uz ledus ieviestu kārtību un makšķernieki nepiesārņotu vidi, tā par pilsētas mēra teikto vēsta portāls ventasbalss.lv. Tomēr mērs neatbalsta Liepājas pašvaldības lēmumu ieviest naudu par makšķerēšanu.

„Diemžēl jāsecina, ka ciemiņi, kas brauc uz Ventspili nodarboties ar zemledus makšķerēšanu, ir atveduši sev līdzi zemāku makšķernieku izturēšanās kultūru. Īsts makšķernieks ir dabas mīļotājs, nevis piemēslotājs, un viņam nepiemīt paradums atstāt aiz sevis atkritumus,” bļitkotājus novērtējis A.Lembergs. Ventā šajās dienas ķert stintes sabraukuši simtiem makšķernieku, viņu vidū daudz lietuviešu.

Jau vēstīts, ka iepriekš bļitkotāji bija iecienījuši ķert zivis Liepājas tirdzniecības kanālā, taču pašvaldība noteica, ka turpmāk makšķerniekiem jāpērk licence. Ventspils mērs šādu kārtību neatbalsta. A.Lembergs uzskata, ka tādā gadījumā cietīs arī Ventspils pilsētā un novadā dzīvojošie makšķernieki, raksta portāls.

Portāls arī informē, ka upmalā tiks novietoti divi atkritumu konteineri un ar maisiem ekipēti darbinieki savāks izmētāto drazu.

Vietējie makšķernieki esot sūdzējušies par leišiem – iebraucēji copējot bez makšķerēšanas kartēm, ar vairākiem zvejas rīkiem un neatļautu āķu skaitu. Tomēr policija reidā secinājusi, ka lietuvieši makšķernieki uzvedas korekti, ja vien neskaita izmētātās pudeles un čipsu pakas.

Tomēr nesen vietējais Ventspils laikraksts vēstīja arī par kādu incidentu starp latviešu un lietuviešu bļitkotājiem. Lietuvietis vicinājis nazi, bet latvietis izvilcis leduscirtni, finālā lietuvietis vairākas reizes ar dzelzs mietu dabūjis pa muguru. Kurš pirmais sāka – versijas atšķiroties.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas