Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +12 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Lembergs: Reformas ir tikai Zatlera partijas nosaukumā

Vārds "reformas" ir tikai Valda Zatlera (ZRP) partijas nosaukumā, bet patiesībā nekādas reformas nenotiks, jo to realizēšanai nepieciešama nauda. Ja reformu nav, tad valsts budžeta konsolidācija notiek, atņemot naudu pašvaldībām, uzspiežot pašvaldībām finansēt līdz šim valsts finansētās lietas, Neatkarīgajai paudis Ventspils mērs Aivars Lembergs (Latvijai un Ventspilij).

Viņaprāt, reformu nebūs, jo tam nav paredzēti līdzekļi valsts budžetā. "Visas reformas vienmēr redzamas budžetā. Ja budžetā reformām līdzekļi nav paredzēti, tas nozīmē, ka vismaz 2012. gadā tādu nebūs," laikrakstam skaidroja Ventspils mērs.

Viņš uzsvēra, ka pastāv konflikts "valsts pret pašvaldībām". "Izrādījās, ka no 119 pašvaldībām gandrīz tikai desmit vadītāji ir no valdošās koalīcijas partijām. Līdz ar to ir skaidrs, ka valdība bez problēmām konsolidēs budžetu uz pašvaldību rēķina, uzliekot pašvaldībām pienākumu finansēt papildus dažādas līdz šim valsts finansētās lietas," uzskata A.Lembergs.

Runājot par Anglijas tiesu, A.Lembergs uzvēra, ka tiesa vēl nav sākusi un tuvākajā laikā arī nesāks skatīt lietu pēc būtības. "Tas viss, kas tagad notiek, ir tikai un vienīgi sagatavošanās process. Tie, kuri saka, ka mūsu tiesām vajag mācīties, cik ātri strādā rietumvalstu tiesas, runā muļķības," skaidroja Ventspils mērs. Viņš arī apliecināja, ka "Londonas tiesa ir bezdievīgi dārga, un faktiski tur var tiesāties tikai ļoti pārticis cilvēks".

A.Lembergs norādīja, ka šajā tiesas procesā "daudzas lietas šķiet vairāk nekā dīvainas". "Piemēram, mēs tiesai aizsūtījām dokumentus, taču tie pazuda. Turklāt tiesā saņēmām parakstu, ka esam šos dokumentus nosūtījuši. Tiesas administrācija paziņoja, ka neko nav saņēmusi. Nosūtītais dokuments bija ļoti neizdevīgs prasītājam. Kad mēs uzrakstījām sūdzību prokuratūrai, dokuments atradās," stāstīja A.Lembergs.

Jau ziņots, ka Rīgas apgabaltiesa A.Lembergam devusi atļauju šonedēļ izbraukt no valsts - viņam atļauts pamest Latviju laika posmā no 14. līdz 24.novembrim. Par iemesliem, kādēļ A.Lembergs  vēlas pamest valsti, tiesā informāciju nevarēja sniegt, taču apstiprināja, ka viņš dosies uz divām valstīm, tostarp uz Lielbritāniju.

Kā vēstīts, ka Apvienotās Karalistes Augstās justīcijas tiesas Karalienes tiesas departamenta komerctiesa 16.novembrī plāno vērtēt pret A.Lembergu  vērstās prasības piekritību šai tiesai.

Kā zināms, A.Lembergam 17.oktobrī bija jāierodas uz sēdi Apvienotās Karalistes Augstās justīcijas tiesas Karalienes tiesas departamenta komerctiesā, viņš to tomēr neapmeklēja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas