Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Lembergs: Valdības veidošanā par daudz publiskas pļāpāšanas

Valdības veidošanas procesā patlaban ir par daudz publiskas pļāpāšanas, intervijā LNT raidījumam 900 sekundes sacīja Ventspils mērs Aivars Lembergs (Latvijai un Ventspilij).

Viņš uzsvēra, ka premjerministra amata kandidāte Laimdota Straujuma tikai trešdien pēcpusdienā nosaukusi piedāvātās atbildības sfēras, tādēļ nepieciešams laiks, lai katrs izdiskutētu savu nostāju un vēlāk vienotos.

Lembergs domā, ka Straujumai jāpiedāvā vairāki kandidāti uz ministru amatiem un viņai jāizvēlas labākie. Turklāt uz tik īsu laiku, kādu strādās nākamā valdība, ministru amati būtu jādeleģē cilvēkiem ar valdības darba pieredzi, kuri "zina drēbi".

Ventspils mērs domā, ka Latvijas Zaļās partijas vēlme Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju nodot Zaļo un zemnieku savienības pārziņā, visticamāk, saistība ar vēlmi sakārtot vides jomu, kura Reformu partijas pārstāvja Edmunda Sprūdža laikā bijusi atstāta novārtā.

Lembergs kritizēja Straujuma piedāvājumā atrodamo Eiropas lietu ministra portfeļa izveidošanu. "Kā var atdalīt prezidentūru no kopējās ārpolitikas? Pilnīgas muļķības. Nekādi divi ministri nav vajadzīgi." Tāpat viņam nav saprotama vēlme paturēt jaunajā valdībā iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanas pēctecībai, jo ministrs šajā procesā nemaz nevarot iejaukties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas