Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Lestenē netālu no mājas atrasts bērna galvaskauss, aizturēta mirušā māte

Tukuma novadā otrdienas vakarā netālu no mājas atrasts bērna galvaskauss, policija aizturējusi mirušā māti.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Ieva Sietniece pastāstīja, ka Lestenes pagastā 300 metru no mājas mežā atrasts nepilnus divus gadus veca puisēna galvaskauss. Pārējās līķa daļas pagaidām nav izdevies atrast.

Plašākus komentārus policija pagaidām nesniedz, taču norāda, ka aizdomās par noziegumu aizturēta 1981.gadā dzimusi sieviete, kura ir bojā gājušā māte.

Kriminālprocess sākts par tādas personas apzinātu atstāšanu bez palīdzības, kura atrodas dzīvībai vai veselībai bīstamā stāvoklī un kurai nav iespējas saglabāt sevi mazgadības, slimības vai savas nevarības dēļ, ja vainīgajam bijusi iespēja sniegt cietušajam palīdzību un bijis pienākums rūpēties par viņu vai arī vainīgais viņu nostādījis dzīvībai bīstamā stāvoklī.

Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu līdz diviem gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Nav gan zināms, kā galvaskauss atdalījies no pārējā ķermeņa, ja reiz kriminālprocess sākts par atstāšanu bez palīdzības. Sietniece norādīja, ka lietā ir norīkota ekspertīze un notiek apstākļu noskaidrošana.

Jau ziņots, ka pēdējos mēnešos dažādās vietās atrasti vairāki mīklaini miruši bērni un daļa no viņiem varētu būt nogalināti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas