Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Līdz gada beigām vēlas pabeigt Zolitūdes traģēdijas krimināllietas izskatīšanu

Zolitūdes traģēdijas krimināllietu procesa dalībnieki tiesā vēlas izskatīt līdz gada beigām, liecina trešdien tiesas sēdē paustais.

Pēc tam, kad prokuratūra trešdien tiesas sēdē bija prasījusi apsūdzētajiem piemērot bargāko likumā paredzēto sodu, cietušo interešu aizstāvji lūdza ļaut izteikties rītdienas, 27.jūnija, tiesas sēdē. Tas saistīts ar to, ka cietušo pusei nepieciešams vēl sagatavoties tiesas debatēm, kā arī vairāki cietušie vēlas izteikties, tomēr šodien uz sēdi nevarēja ierasties.

Tiesnesis Erlens Ernstsons apmierināja šādu cietušo puses lūgumu, norādot, ka tiesas debatēs varēs izteikties 27.jūnijā plkst.10.

Tiesnesis norādīja, ka līdz gada beigām paredzētas vēl apmēram 40 tiesas sēdes, tāpēc Ernstons vaicāja apsūdzēto pārstāvjiem, vai viņiem pietiks laika pausts savu pozīciju. Neviens no apsūdzēto puses aizstāvjiem neiebilda, liekot noprast, ka tādējādi šogad ieplānoto tiesas sēžu skaits būs pietiekams, lai tiesas debatēs varētu uzklausīt apsūdzēto pusi un sekojošās replikas.

Kā ziņots, prokuratūra Zolitūdes traģēdijas krimināllietā apsūdzētajām personām prasa piespriest brīvības atņemšanu no pieciem līdz 7,5 gadiem, kā arī piecu gadu aizliegumu pildīt noteiktu amatu pienākumus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas