Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Liek veikt grozījumus Daugavpils Šķirošanas stacijas būvniecības iepirkuma nolikumā

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) aizliedzis VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) bez grozījumu veikšanas konkursa nolikumā turpināt iepirkuma procedūru par Daugavpils Šķirošanas stacijas būvniecību, liecina IUB publicētais Iesnieguma izskatīšanas komisijas lēmums. IUB izskatīja būvniecības uzņēmumu SIA Fima un AS LNK Industries sūdzības LDz rīkotajā atklātajā konkursā Daugavpils Šķirošanas stacijas attīstība: būvniecība.

Iesnieguma izskatīšanas komisijas lēmuma norādīts, ka LNK Industries apstrīdēja konkursa nolikumā noteiktās prasības par pretendenta pieredzi, tomēr IUB atzina sūdzības par nepamatotām. 

IUB atzina par nepamatotām vairumu Fima sūdzību par prasībām attiecībā uz tehnisko specifikāciju. Sūdzības attiecās gan uz lēninātājiem, gan gulšņiem un radariem.

Savukārt Fima sūdzība par tehniskās specifikācijas prasību, kas cita starpā paredz, ka bremzēšana jānodrošina ar gumijas atsperēm, tika atzīta par daļēji pamatotu. Turklāt par pamatotu tika atzīta sūdzība par tehniskās specifikācijas prasību, kas paredz, ka bremzēšana jānodrošina ar vagonu ieejas ātrumu līdz 10 metriem sekundē.

Apkopojot visu informāciju, Iesnieguma izskatīšanas komisija secināja, ka LNK Industries iesniegums ir nepamatots, bet Fima iesniegums ir daļēji pamatots, tāpēc līguma slēgšana konkursā bez grozījumu veikšanas nolikumā nav pieļaujama. 

Komisija nolēma aizliegt LDz bez grozījumu veikšanas konkursa nolikumā turpināt iepirkuma procedūru un slēgt iepirkuma līgumu, kā arī uzdeva atcelt tehnisko specifikāciju, kas nosaka, ka bremzēšana jānodrošina ar gumijas atsperēm, kā arī ar vagonu ieejas ātrumu līdz 10 metriem sekundē. 

Jau ziņots, ka jūnija sākumā LDz atkārtoti izsludināja iepirkuma konkursus Rīgas dzelzceļa mezgla posma Sarkandaugava-Mangaļi-Ziemeļblāzma modernizācijai, Daugavpils Šķirošanas stacijas attīstībai un Daugavpils pieņemšanas parka un tam piebraucamo ceļu attīstības-būvniecības īstenošana.

Daugavpils Šķirošanas stacijas attīstības prognozētā līgumcena ir 35,92 miljoni eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas