Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Lielās talkas laikā Kronvalda parkā no pudeļu korķiem izveido pasaules karti

Brīvprātīgie palīgi kopā ar Rīgas iedzīvotājiem Kronvalda parkā no plastmasas pudeļu korķiem sestdien vairākas stundas veidoja pasaules karti. Tagad 54 kvadrātmetru lielajā mozaīkā ar raibiem korķīšiem ir atzīmētas tās 90 pasaules valstis, kas iesaistījušās talkošanas kustībā, savukārt ar baltas krāsas korķīšiem atzīmētas tās valstis, kas vēl nepiedalās.

Kartes fotogrāfija kā atklātnīte ar sveicieniem no Latvijas un Rīgas kā 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsētas tiks nosūtītas visām talkas dalībvalstīm.

Līdz kartes atklāšanai pulksten 16:00 Rīga|2014 brīvprātīgie bija paspējuši saskaitīt ap 500 000 korķīšus, atlikušie korķi tiks saskaitīti līdz nākamās nedēļas sākumam. Vērtējot atlikušo maisu skaitu, kopējais korķīšu skaits varētu sasniegt miljonu. Ir apzinātas jau 2000 personas, ģimenes, skolu klases un citas grupas, kas aktīvi iesaistījās šajā akcijā, kuras mēŗkis bija popularizēt atkritumu šķirošanu. Pēc akcijas noslēguma visi savāktie plastmasas pudeļu korķi tiks nodoti otrreizējai pārstrādei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas