Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Lielbritānijā par vietējo slavenību kļūst latviete, kura izglābusi kanālā slīkstošu kucēnu

Lielbritānijas pilsētā Benberijā par vietējo slavenību kļuvusi latviete, kas izglābusi kanālā slīkstošu kucēnu, vēsta laikraksts Banbury Guardian.

Septiņas nedēļas vecais kucēns bijis tuvu nāvei, izmisīgi cenšoties noturēties virs Oksforda kanāla ledainajiem ūdeņiem. 

Arleta Vakāne pagājušajā nedēļā garāmejot pamanījusi kaut ko kūļājamies ūdenī. Vispirms viņa mēģinājusi kucēnu aizsniegt ar roku, noguļoties kanāla malā, taču sunītis atradās pārāk tālu. Lai glābtu kucēnu, sievietei nācies doties kanālā un aizpeldēt līdz dzīvniekam. 

"Es izdzirdēju kliegšanu un raudāšanu un paskatoties ieraudzīju, ka kanāla vidū kaut kas kustās. Kad es piegāju klāt, es ieraudzīju, ka ūdenī kūļājas kucēns, cenšoties noturēt degunu virs ūdens. Viss pārējais ķermenis, ieskaitot ausis, bija zem ūdens," laikrakstam stāstīja Vakāne. 

"Viņš ļoti skaļi raudāja, viņš cīnījās par savu dzīvību. Es apgūlos sniegā un mēģināja viņu aizķert, taču attālums starp mums bija pārāk liels, tāpēc es ieslīdēju ūdenī, lai viņu aizsniegtu," sacīja Vakāne. 

Pēc izkļūšanas no kanāla Vakāne ar visu kucēnu aizskrējusi uz savu darbavietu High Profile, no kurienes suns pārvests pie veterinārārsta. 

"Kucēns trīcēja un bija pusnemaņā. Viņa bija tik ļoti nosalusi, ka pagāja pusotra stunda, līdz mēs varējām viņai izmērīt temperatūru," sacīja kucēna glābšanā iesaistītais veterinārārsts Vils Oldhems. 

"Ņemot vērā, cik ļoti viņa bija nosalusi, viņa ūdenī neizdzīvotu vēl ilgāk par dažām minūtēm. Viņai ir ļoti, ļoti paveicies. Arleta izglāba viņai dzīvību," piebilda vetārsts. 

Divas dienas pēc izglābšanas Vakāne apciemoja kucēnu, kuru veterinārās klīnikas personāls iesaucis par Kanālu. Ja neatradīsies kucēna saimnieki, tad Vakāne ir apņēmusies sunīti ņemt pie sevis. 

"Es nespēju noticēt, ka šis ir tas pats suns, un es esmu ļoti priecīga. Viņas acis ir tik spožas, bet, kad es viņu redzēju pēdējo reizi, tās izskatījās pa pusei mirušas. Ja es viņu paturēšu, es viņu saukšu par Houpu [Cerība], jo mēs visi cerējām, ka viņa izdzīvos," stāstīja Vakāne.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas