Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Lielo viļņu izraisītā negadījumā uz kravas kuģa Baltijas jūrā iet bojā Krievijas pilsonis

No kravas kuģa, kas bija ceļā no Tallinas uz Liepāju, svētdien agri no rīta evakuēti divi laikapstākļu izraisītā negadījumā ievainoti apkalpes locekļi, aģentūru BNS informēja Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta pārstāve Liene Ulbina.

Abi cietušie bija Krievijas pilsoņi. Viena ievainotā dzīvību pēc evakuācijas nav izdevies glābt, bet otrs nogādāts Ventspils slimnīcā.

Ulbina pastāstīja, ka īsi pirms plkst.6 Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs ( MRCC Riga) saņēmis informāciju, ka uz Maltas karoga kuģojoša sauskravas kuģa Kadri, kas bija ceļā no Tallinas un Liepāju, slikto laika apstākļu dēļ noticis negadījums, kurā cietuši divi komandas locekļi.

Lai cietušos evakuētu un nogādātu ārstu aprūpē, sākotnēji ar MRCC Riga starpniecību Neatliekamā medicīniskā palīdzības dienesta (NMPD) ārsti kuģa kapteinim sniedza medicīnisko konsultāciju, pēc kuras tika pieņemts lēmums uz notikuma vietu norīkot Gaisa spēku Aviācijas bāzes helikopteru, līdzi dodoties arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta ārstiem.

Gatavībā iesaistīties bijis arī Igaunijas Apvienotā jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centra glābšanas helikopters.

Pēc cietušo evakuācijas pirms plkst.10 ārsti konstatējuši viena komandas locekļa nāvi, bet otru nogādājuši slimnīcā Ventspilī.

Negadījuma brīdī jūras jūdzes no ieejas Irbes jūras šaurumā, glābšanas darbus apgrūtināja nelabvēlīgie laika apstākļi – vēja ātrums 22 metri sekundē un viļņu augstums 3,5 - 4 metri, kā arī kuģa atrašanās balastā, proti, tas bija tukšs. Kuģis vēlāk turpināja ceļu uz Liepāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas