Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Lielu daļu no Bordāna solītā tieslietu sistēmas audita veiks VK

Lielu daļu no tieslietu ministra Jāņa Bordāna (JKP) gada sākumā solītā visaptverošā tieslietu sistēmas audita veiks Valsts kontrole (VK), piektdien vēstīja raidījums LNT Ziņas.

Arī pusmiljons eiro, kas šā gada budžetā bija rezervēts Bordāna solītajam auditam, tomēr nonāks atpakaļ valsts maciņā. Tas radījis bažas, ka solījums par sistēmas revidēšanu iegūlis atvilktnē, taču ministra biroja vadītājs to noliedz. “Doma absolūti nav atmesta, mēs visu laiku strādājam pie tā,” skaidroja tieslietu ministra biroja vadītājs Aldis Bukšs.

Apzinot audita veikšanas iespējas, Tieslietu ministrija (TM) secinājusi, ka revīziju vislabāk varētu veikt VK. Īpaši šim mērķim valdībā jau apstiprināts aicinājums VK veikt revīziju par ekonomikas un finanšu jomas noziegumu izmeklēšanas un iztiesāšanas efektivitāti. “Tas bija vienkārši ļoti dabisks ceļš līdz labākajam risinājumam, saprotot, ka tādā gadījumā nav jātērē lieki valsts nauda,” teica Bukšs.

VK jau 2017.gadā veica revīziju par pirmstiesas izmeklēšanas Valsts policijā efektivitāti un secināja, ka nepieciešams daudz plašāks audits un plānoja tādu veikt. Tagad atsaucoties valdības aicinājumam, tā visaptverošo revīziju iekļāvusi jau savā šā gada darbu plānā. "Tā būs plaša visaptveroša revīzija tieši specifiski ekonomisko un finanšu noziegumu izvērtēšanas jomā, lai mēs saprastu, kur ir problēmas,” stāstīja Valsts kontroles Padomes locekle Ilze Grīnhofa.

TM neuzskata, ka tās solījumu izpilde šobrīd ir pārlikta uz VK pleciem. Apjomīgo revīziju VK iecerējusi pabeigt līdz nākamā gada beigām. Tās veikšanai, lai piesaistītu ārvalstu ekspertus no Eiropas Komisijas un OECD, revidenti lūgs piešķirt papildu līdz 200 000 eiro.

Top komentāri

Uldis
U
Bordān vai Tu esi klādreiz dabūjis kārtīgi pa purnu ?????
Uldis
U
Bordāns Juta Strīķe ,Juraš ir ORGANĪZĒTA BANDA kuri ir ieņēmuši aukstus valsts amatus ,un tas ir jāapstādina . Bordān ,vai jūs neko nezinat ,ka jūsu it kā tīrais ,un spalvainais juraš piesedz Rīgas ostā kontrobandu ???? Juraš reāli strādā ar Jutu vienā frontē ,un viņi piesedz armēņu kontrobandistus .
apastulis
a
Tūkstošiem bandītisku tiesas spriedumu, izpostītas dzīves un uzņēmumu. Bordān - tu ņirgājies par mums?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas