Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Lielupē veidojas plūdu draudi

Pašlaik plūdu draudi veidojas Lielupes baseinā, kur ir palielinājies ūdens līmenis, ir sakustējies ledus un var veidoties tā sastrēgumi, tā ceturtdien intervijā Latvijas Televīzijai pastāstīja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra Hidroģeoloģisko prognožu nodaļas vadītāja Laura Krūmiņa.

Ūdens līmenis upēs turpina celties, īpaši Latvijas vidienē, kur arī situācija veidojas visbīstamākā, jo ne vien līst, bet arī vēl ir saglabājusies sniega sega. Kurzemē palu problēmas pašlaik nav gaidāmas, jo sniegs jau ir nokusis. Sinoptiķi par situācijas attīstību regulāri informē glābējus.

L.Krūmiņa atzina, ka situācija upēs pašlaik tomēr nav kritiska, jo ledus ir veidojies tikai pāris nedēļas un nav ļoti biezs. Pavasara plūdos situācija parasti ir bēdīgāka, jo tad ledus ir biezāks.

Pēc sinoptiķu prognozēm stabilāks sals Latvijā atnāks ap janvāra beigām un ledus vēl izveidosies, jo tradicionāli aukstākais mēnesis Latvijā ir februāris. Iedzīvotājiem jāņem vērā, ka šādi ziemas pali Latvijā nav nekas neparasts un bieži atkušņi ir visai tipiski, piemēram, 90.gados ledus no upēm ziemas laikā izgājis vairākkārt. Mūsu reģionam netipiskāk būtu tas, ja divus mēnešus no vietas būtu stabils sals.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas