Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Liepājā organizē palīdzību slimnīcas Bērnu nodaļai

Televīzijas šova "Koru kari" dalībnieku - Liepājas sarkanā kora – iecere palīdzēt iegādāties elpošanas aparātu Liepājas Reģionālās slimnīcas Bērnu nodaļai atbalstu radusi vietējo jauniešu sirdīs. Viņi, lai realizētu ieceri, kuru korim īstenot neizdevās, rīko labdarības koncertu 23.decembrī un vāc ziedojumus.

Te jānosauc viens no projekta "Bunker" vadītājiem Mareks Alberts un Liepājas 6.vidusskolas skolēnu līdzpārvaldes vadītāja Laura Flaksa. Viņi uzrunāja vai nejauši satika citus līdzcilvēkus, kuri bija ar mieru iesaistīties vai palīdzēt veidot labdarības koncertu "Ieklausies sirdī", kas 23.decembrī pulksten 19 notiks Liepājas Svētās Trīsvienības katedrālē. Abi jaunieši arī noorganizēja ziedojumu tālruni, pa kuru jau tagad var zvanīt un palīdzēt krāt naudiņu elpošanas aparātu iegādei.Nesen 24 gadus vecais Mareks Alberts Brēmenē apciemoja draudzeni Margaritu Vilsoni, kura Vācijā studē operdziedāšanu. Ciemošanās reizē viņa Marekam ieminējusies, ka savu balsi, savu talantu gribētu lietā likt labdarības mērķiem, dziedāt kādā koncertā, kura ienākumi būtu novirzīti, lai palīdzētu kādam, kam tas ir ļoti nepieciešami. Margarita nebūs vienīgā, kura uzstāsies koncertā. Pirmajā daļā klausītājus priecēs Chilli vadītais Liepājas sarkanais koris, atsevišķas dziesmas dziedās kora dalībnieki Linda Zāģere, Emīls Balceris un Raivis Bružis. Otrajā daļā skanēs klasiskā mūzika Margaritas sniegumā. Tie, kuri dažādu iemeslu dēļ nevarēs apmeklēt šo koncertu, nākamajā vakarā, Ziemassvētku priekšvakarā to varēs noskatīties televīzijā "Dzintare". Ziedot naudu Liepājas Reģionālās slimnīcas Bērnu nodaļai var arī piezvanot uz ziedojumu tālruni, kas darbosies vēl mēnesi pēc koncerta.Lai sarīkotu labdarības koncertu, Mareks un Laura apstaigāja daudzas iestādes un uzņēmumus. Dažs viņus uzklausīja, dažs ne. Abiem jauniešiem ir mazliet skumji, ka vairums bija nedzirdīgi pret šo labdarības akciju. Tāpēc viņi jo īpaši novērtē tos, kas atsaucās.Labdarības projektā vēl iesaistījies mākslinieks Andris Vītoliņš, kas bijis gatavs palīdzēt viņu labdarības akcijai. Un tā tapusi oriģināla, ar A.Vītoliņa rokām izgatavota ziedojumu kaste, kas izvietota tirdzniecības namā "Kurzeme". Taču ar koncertu Liepājas Sv.Trīsvienības katedrālē nekas nebeigsies. 29.decembrī sadarbībā ar galeriju ''Ten'' uz Liepājas Reģionālo slimnīcu dosies vairāki Liepājas mākslinieki, kuri Bērnu nodaļai dāvinās savas gleznas. Viņiem līdzi posīsies vairāki Liepājas sarkanā kora dalībnieki, kuri slimnīcas personālu un bērniņus priecēs ar savu dziedājumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Konta nr.

Atvērts ziedojumu tālrunis 90006089 - uz to piezvanot, var ziedot vienu latu Liepājas Reģionālās slimnīcas Bērnu nodaļai

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas