Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Liepājas metalurgs: Notiek mērķtiecīga, visticamāk, finansēta nomelnošanas kampaņa

Pēdējo mēnešu garumā notiek mērķtiecīga un, visticamāk,  finansēta akcija AS Liepājas metalurgs (LM)  darbības nomelnošanai. Atklāti izdomātos sižetus bez pierādījumiem, kas robežojas ar pastāvošajiem uzņēmējdarbības aizsardzības likumdošanas pārkāpumiem, uzskatām par nomelnojošu kampaņu LM diskreditācija, rakstīts LM izplatītajā paziņojumā.

"Šādu speciālistu šaubīgi apgalvojumi par PVN nenomaksu, konjunktūru melno metālu tirgū un "padomi" tērauda ražošanā sāk izgaismot režisoru esamību, kuri vada šo "teātri"," uzskata LM.


"Administratīvie un kriminālprocesi, iniciēti, lai destabilizētu vienu no lielākajiem ražotājiem ar augstu uzticamības un atklātības līmeni, uzņēmumu, kurš ir paveicis milzīgu darbu unikālas tehnoloģijas apguvē, reizi no reizes cieš fiasko. Rodas jautājums - kāpēc un kam tas ir izdevīgi," rakstīts LM izplatītajā paziņojumā.

LM cer, ka Ministru Kabinets atradīs iespēju atbalstīt īslaicīgās grūtībās nonākušo uzņēmumu, tā 2300 darbiniekus rūpnīcā (ap 15 000 strādājošo kopā saistītajos uzņēmumos). Šo cilvēku darbs LM ļauj nodrošināt gada apgrozījumu 430 miljoni eiro, eksporta apjomu 98 procentus un 2012. gadā nodokļos samaksātos 9,4 miljonus latu.

Metalurģija Eiropas Savienībā un visciešākā mērā ar to saistītā celtniecības nozare atrodas visdziļākajā krīzē, kā pierādījums kalpo Eiropas Parlamenta dotais uzdevums Eiropas Komisijai ne vēlāk kā šā gada jūnijā piedāvāt reālu nozares glābšanas plānu, uzskata LM.

Jau ziņots, ka LM valde apstiprinājusi uzņēmuma struktūrvienību sagatavoto taupības pasākumu plānu, kas līdz gada beigām uzņēmumam ļaus ietaupīt vairāk nekā četri miljonu latu.

Tāpat jau ziņots, ka starptautiskais auditors Ernst&Young iesaka sagatavot LM finanšu restrukturizācijas plānu, kas paredzēs arī optimizācijas pasākumus uzņēmuma rentabilitātes paaugstināšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas