Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Liepājas pašvaldība lūdz ugunsdzēsēju palīdzību kanāla tīrīšanai

Liepājas pašvaldība vērsusies ar lūgumu pie Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienestā, lai nodrošinātu to klātbūtni Tirdzniecības kanāla ledus tīrīšanas laikā, kas plānota piektdien, Dienu informēja pašvaldības pārstāvis Aigars Štāls. Tīrīšanu plānots uzdot Komunālajai pārvaldei.

Pašvaldība vēlas, lai VUGD nodrošina ugunsdzēsēju klātbūtni kanāla ledus tīrīšanas darbos vismaz divu līdz trīs stundu ilgā periodā. Šāds lūgums izteikts drošības apsvērumu dēļ.

Daudzie zemledus makšķernieki, kuri uz Liepājas pilsētas Tirdzniecības kanāla ledus makšķerē salakas, ir radījuši ārkārtas situāciju – tur šobrīd atstāts milzīgs daudzums dažādu atkritumu – plastmasas un stikla pudeles, papīra un polietilēna izstrādājumi. Par to ir sašutuši pilsētas iedzīvotāji un arī pašvaldība.

Lai gan par kārtību jūrā un arī iekšējos ūdeņos ir jārūpējas attiecīgajiem valsts dienestiem, šobrīd nav konkrētu noteikumu, kas regulē, kam jāsavāc šāda veida piesārņojums. Lai, ledum kūstot, atkritumi nepiesārņotu plašāku vidi – jūru un ezeru, pašvaldība ir gatava ne tikai organizēt šo atkritumu savākšanu, bet arī segt izdevumus, kas VUGD rastos par sniegto palīdzību šajos darbos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA


Lietuviešu makšķernieki iekaro Liepāju

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas