Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Lietuvas un ASV militārās tehnikas kolonnas devušās uz Ādažu poligonu

Svētdien no plkst.12 no Grenctāles uz Ādažu poligonu devās Lietuvas, bet plkst.8 no Garkalnes - ASV militārās tehnikas kolonna, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijā.

Kā novēroja LETA, īsi pēc plkst.10 ASV militārās tehnikas kolonna brauca cauri Baltezeram, uz Ādažu poligonu tika vesti aptuveni 10 tanki.

Kā skaidroja ministrijā, jau no ceturtdienas, 5.jūnija, iedzīvotāji varēja pamanīt militārā transporta kolonnas pārvietojamies pa valsts ceļiem, kas no dažādām vietām Latvijā dodas uz Ādažu poligonu. Militārās tehnikas pārvietošanās notiks arī turpmākajās dienās.

Savukārt rīt, 9.jūnijā,. un 10.jūnijā plkst.19 no Rīgas lidostas uz Ādažu poligonu dosies Norvēģijas militārās tehnikas kolonna.

Nacionālie bruņotie spēki atvainojas par sagādātajām neērtībām, lūdz ar izpratni izturēties pret iespējamajiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem.

Kā ziņots, rīt, 9.jūnijā, ar svinīgu ceremoniju Ādažu bāzē atklās starptautiskās militārās mācības Saber Strike 2014, kuras šogad notiek vienlaikus ar uzņemošās valsts atbalsta mācībām Baltic Host 2014 un jūras spēku mācībām Baltops 2014.

Atklāšanas ceremonijā piedalīsies aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube un deviņu mācību dalībvalstu vienību pārstāvji. Ceremoniju noslēgs mācībās Baltops iesaistītā ASV stratēģiskā bumbvedēja B-52 pārlidojums virs Ādažu bāzes.

Jau ziņots, ka no 9.jūnija līdz 20.jūnijam Baltijas valstīs, kā arī Vācijā notiks ASV Eiropas spēku vadītās starptautiskās militārās mācības Saber Strike 2014.

Sauszemes un gaisa spēku mācībās Saber Strike 2014, kuru uzņemošā valsts rotācijas kārtībā šogad ir Latvija, piedalīsies karavīri no Kanādas, Dānijas, Igaunijas, Somijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Norvēģijas, Lielbritānijas un ASV, kļūstot par līdz šim plašākajām Saber Strike mācībām. Tajās kopumā piedalīsies aptuveni 4700 karavīru, tostarp vairāk nekā 500 Latvijas karavīru, un tiks iesaistītas aptuveni 800 dažādas militārās tehnikas vienības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas