Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Līgatnes lāči iejutušies jaunajā mājvietā

Līgatnes dabas takai trūkst līdzekļi pilnīgai lāču mājas projekta īstenošanai. Ar šobrīd esošajiem līdzekļiem pietiek vien pašas lāču mājas celtniecībai, āra aplokam diemžēl naudas pietrūkst. Līgatnes lāči Puika un Miks šobrīd mitinās pagaidu mājvietā dzīvnieku patversmē Meža vairogi- kaimiņos lācenēm Laimai un Mārai, vēsta Latvijas Radio.

Dzīvnieku patversmē Meža vairogi lāču mītnē valda miers un klusums. Šeit lāči dzīvo jau sešus gadus. Kopš vasaras sākuma atsevišķi nodalītā nožogojumā dzīvo arī Līgatnes lāču puikas. Līgatnē lāči atgriezīsies līdz ko viņiem tiks uzcelta jauna, piemērota un galvenais droša Lāču māja. Meža vairogi vadītāja Danuta Priede stāsta, ka Līgatnes lāču puikas ir apraduši ar jauno vidi un jaunajā pagaidu mītnē jūtas labi. Tāpat Priede pauž cerību, ka Puikas un Mika jaunā Lāču māja Līgatnē tiks pabeigta līdz ziemai.

Jāatzīmē, ka Puika un Miks līdz šim nav gulējuši ziemas miegu un varētu traucēt nama saimnieces. Šobrīd notiek Lāču mājas projekta saskaņošana un būvnieka izvēle. Gaujas Nacionālā parka fonda priekšsēdētāja Baiba Pavloviča cerīgi stāsta, ka līdz ziemai lāču māju tiks pabeigta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas