Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Lipmans aicina sasaukt ārkārtas LM akcionāru sapulci, lai lemtu par jaunas padomes ievēlēšanu

_Liepājas metalurga _akcionārs Kirovs Lipmans aicina nekavējoties sasaukt uzņēmuma ārkārtas akcionāru sapulci un tās darba kārtībā iekļaut jautājuma izlemšanu par jaunas padomes ievēlēšanu, teikts uzņēmuma akcionāra iesniegumā Liepājas metalurgam, revidentam PricewaterhouseCoopers, Uzņēmumu reģistra Rīgas reģionālajai nodaļai, Finanšu un kapitāla tirgus komisijai un NASDAQ OMX Riga.

Iesniegumā minēts, ka K. Lipmans šā gada 29. jūlijā atstāja Liepājas metalurga padomes locekļa amatu un, pamatojoties uz Komerclikuma 270. pantu, viņš lūdz nekavējoties sasaukt Liepājas metalurga ārkārtas akcionāru sapulci, kuras darba kārtībā iekļaut jautājuma izlemšanu par jaunas padomes ievēlēšanu.

Uzņēmuma akcionārs uzskata, ka līdz ar viņa atkāpšanos no Liepājas metalurga padomes locekļa amata uzņēmuma padome visā tās sastāvā ir zaudējusi savu tiesībspēju un tādējādi tā, saskaņā ar Komerclikumu, ir nekavējoties jāievēl no jauna ārkārtas akcionāru sapulcē, kurai arī ir jānotiek nekavējoties.

"Vēlos uzsvērt, ka arī Liepājas metalurga statūti noteic, ka "padome sastāv no sešiem padomes locekļiem", līdz ar to šī brīža padomes skaitliskais sastāvs ir pretrunā ar Liepājas metalurga statūtos noteikto," atzīmēja Liepājas metalurga akcionāra K.Lipmana advokāts Pāvels Rebenoks.

Viņš norāda, ka Komerclikuma normas noteic K.Lipmana kā akcionāra tiesības uz vismaz viena viņa izvirzīta kandidāta atrašanos akciju sabiedrības padomē.

"Ja mana klienta izvirzīts kandidāts neatrodas padomē, Liepājas metalurga padomes lemtspēja ir zudusi, jo, turpinot darbu, padome rīkojas bez un, iespējams, pretēji viena no akciju sabiedrības akcionāriem gribai, kuram tādējādi, bez viņa interešu pārstāvja padomē, tiek liegtas tiesības uz viņam piederošās kapitālsabiedrības daļas kontroli, tai skaitā, tiek liegtas tiesības lemt par valdes sastāva izmaiņām un citiem padomes kompetencē esošajiem jautājumiem," skaidro P.Rebenoks.

Tāpat viņš piebilda – ja likums paredz konkrētam akcionāram pārstāvi akciju sabiedrības padomē saistībā ar viņa balsstiesīgā kapitāla apmēru, bet viņa pārstāvis tur neatrodas, turpmākā padomes darbība nav iespējama, jo katrs tās lēmums tiek pieņemts bez iespējas attiecīgajam akcionāram paust savu nostāju caur savu pārstāvi – padomes locekli, un tādējādi tiek radīts un turpināts konkrētā akcionāra būtisks tiesībaizskārums – viņam tiek liegts ņemt dalību akciju sabiedrības pārvaldē, ietekmēt padomes lēmumus un paust savu nostāju citos padomes kompetencei piekrītošos jautājumos.

"Tādējādi uzskatu, ka šā gada 29. jūlija Liepājas metalurga akcionāru sapulcē ievēlētā padome ar mana klienta K.Lipmana atkāpšanos no amata tajā pašā diena ir zaudējusi savu tiesībspēju, līdz ar ko visi tās turpmākie lēmumi un paziņojumi nav tiesiski un tādējādi maldina sabiedrību, tai skaitā Rīgas fondu biržu, kas nav korekti un būtu nekavējoši jānovērš," uzsver akcionāra K.Lipmana advokāts P.Rebenoks.

Jau ziņots, ka pirmdien Liepājas metalurga akcionāru sapulcē par jaunās padomes priekšsēdētāju apstiprināts Guntis Vilnītis. Pirms tam akcionāru sapulcē padomē atkārtoti tika ievēlēts arī uzņēmuma akcionārs Kirovs Lipmans, taču viņš jau publiski paziņojis par atteikšanos no šīs amata. No jauna uzņēmuma padomē ievēlēts Liepājas metalurga galvenais inženieris Egils Kupšis, galvenā ekonomiste Benita Imbovica, advokāti Ainars Kreics un Genādijs Atujevs.

Kā vēstīts, Liepājas tiesa 29.jūlijā nolēmusi līdz 26.augustam pagarināt finanšu grūtībās nonākušā uzņēmuma Liepājas metalurgs tiesiskās aizsardzības plāna izstrādes un saskaņošanas termiņu, kā to bija lūdzis uzņēmums.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas