Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Lipmans piekrīt Liepājas metalurga glābšanas plānam, ja tiks īstenoti viņa izvirzītie nosacījumi

Lai iesaistītos „Liepājas Metalurga” glābšanā, vispirms ir nepieciešams grozīt potenciālā darījuma struktūru dažos principiālos punktos, vēstulē Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim, finanšu ministram Andrim Vilkam un „Prudentia Advisers” partnerim Reinim Martinsonam norāda “Liepājas Metalurga” akcionārs Kirovs Lipmans, apliecinot savu gatavību sadarbībai, lai panāktu uzņēmuma darbības atjaunošanu.

Vēstulē atbildīgajām personām minēts, ka K.Lipmans ir iepazinies ar ierobežotas pieejamības informāciju saturošo, finanšu ministra viņam adresēto vēstuli un tai pielikumā pievienoto „Prudentia Advisers” vēstuli.

Tomēr, lai iesaistītos uzņēmuma glābšanā, „Liepājas Metalurga” akcionārs vēstulē informējis, ka vispirms ir nepieciešams grozīt potenciālā darījuma struktūru dažos principiālos punktos:

Pirmkārt, ņemot vērā šo visu gadu garumā S.Zaharjina un I.Segala veikto darījumu rezultātus, kuru dēļ ir izveidota lielāko kreditoru darba grupa, K.Lipmans vēstulē atbildīgajām personām dara zināmu, ka no viņa un viņa darījumu partnera puses faktiska rīcība sekos tikai pēc tam, kad S.Zaharjins un I.Segals būs veikuši neatgriezenisku un neatsaucamu visu to rīcībā esošo „Liepājas Metalurga” akciju pārvedumu uz lielāko kreditoru saskaņotu ar K.Lipmanu darījumu kontu vai atsavinājumu kādai ar K.Lipmanu saskaņotai personai (piemēram, „Prudentia Advisers”) bez jebkādiem papildu nosacījumiem, darījuma atsaukuma/atkāpšanās tiesībām, pirmpirkuma tiesībām, apgrūtinājumiem u. tml.

Otrkārt, ar lielāko „Liepājas Metalurgs” kreditoru darba grupas dalībnieku atbalstu nekavējoši tiek nomainīta visa šī brīža uzņēmuma valde, ieceļot pagaidu valdi, kas saskaņota ar lielākiem kreditoriem un K.Lipmanu.

„Tikai pēc manis iepriekš norādīto priekšnosacījumu pilnīgas izpildes, uzskatu par iespējamu uzsākt konkrētu rīcību „Liepājas Metalurgs” finanšu situācijas stabilizācijai,” vēstulē uzsvēra K.Lipmans.

“Izpildoties visiem iepriekš minētajiem priekšnosacījumiem, manis un mana darījumu partnera pilnībā kontrolēts uzņēmums veic iepriekš ar lielākajiem „Liepājas Metalurga” kreditoriem saskaņota finanšu ieguldījuma ieskaitīšanu šim nolūkam atvērtā darījuma kontā, kā arī nodrošina „Liepājas Metalurgu” ar metāllūžņiem tādā daudzumā, kāds tas ir nepieciešams uzņēmuma darbības nodrošināšanai ikdienas režīmā,” vēstulē norāda „Liepājas Metalurga” akcionārs K.Lipmans.

Papildus iepriekš minētajiem nosacījumiem, K.Lipmans vēstulē atbildīgajām personām norāda uz būtiskām niansēm „Prudentia Advisers” vēstulē – piedāvājumā, kurām ir jāpievērš uzmanība, proti:

K.Lipmans uzskata par nekorektu prasību lielākajiem „Liepājas Metalurga” akcionāriem ieguldīt uzņēmumā naudu 10 miljonu latu apmērā (katram). Šāda prasība ir izvirzīta, neievērojot akcionāru akciju īpatsvaru, un faktiski dod iespēju S.Zaharjinam iemaksāt nesamērīgi mazāku naudas apjomu par viņa rīcībā esošu akciju skaitu. Proti, pēc šī brīža akciju sadalījuma S.Zaharjina rīcībā ir 49% akciju, I.Segala rīcībā ir 21% akciju, K.Lipmana īpašumā ir 23% akciju, VSAA pārvaldījumā ir 2% akciju. Attiecīgi, pieņemot, ka 20% no akciju skaita uzliek pienākumu iemaksāt 10 miljonus latu, tad maksājumu apjoms pie esošās akcionāru struktūras izskatās šādi: K.Lipmanam – Ls11.5 milj., I.Segalam – Ls 10.5 milj., S.Zaharjinam – Ls 24.5 milj.. Pie nosacījuma, ka S.Zaharjins brīvprātīgi atdod 11% K.Lipmanam (attiecībā par ko jau ir Rīgas apgabaltiesas kā pirmās instances tiesas spriedums), tad attiecīgi arī mainās akcionāra struktūra un iemaksājamās naudas apjoms.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas