Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

LIZDA iebilst pret vienādu zemāko algas likmi bērnudārzu administrācijai un pedagogiem

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) iebilst pret Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) ieceri no nākamā gada piemērot vienādu zemāko algas likmi bērnudārzu administrācijai un pedagogiem, informēja LIZDA priekšsēdētāja Inga Vanaga.

Ceturtdien LIZDA sāk atklāto vēstuļu kampaņu, kurā aicinās 621 pirmsskolas izglītības iestādes administrācijas darbiniekus parakstīties, lai atbalstītu LIZDA priekšlikumus "Pedagogu darba samaksas noteikumiem".

Vanaga uzsver, ka LIZDA IZM ir iesniegusi priekšlikumus, kas paredz nodrošināt amatu hierarhiju un izvairīties no situācijām, kad izglītības iestādes vadītājam un vadītāja vietniekam darba samaksa ir vienāda ar skolotāja darba samaksu.

LIZDA rosinājusi noteikt izglītības iestādē ar bērnu skaitu līdz 150 zemāko darba samaksu izglītība iestādes vadītājam ar koeficientu 1,20 pret skolotāja darba samaksu jeb 1831 eiro, vadītāja vietniekam ar koeficientu 1,15 pret skolotāja darba samaksu jeb 1755 eiro, struktūrvienību vadītājiem ar koeficientu 1,1 pret skolotāja darba samaksu jeb 1679 eiro, turpinot dalīt izglītības iestādes vadītāju darba samaksas likmes noteiktajās grupās pēc bērnu skaita un iestādēm ar lielāku bērnu skaitu atbilstoši noteikt augstākas zemākās darba samaksas.

LIZDA priekšsēdētāja norāda, ka vienāda zemākās algas likme var radīt risku, ka darbinieki nevēlēsies uzņemties izglītības iestādes administrācijas darba pienākumus un atbildību par tādu pašu samaksu kā skolotājam.

"IZM uzskata, ka pirmsskolas izglītības iestādes dibinātājs, galvenokārt pašvaldības, var maksāt augstāku likmi, ja tas to vēlas. Savukārt pašvaldības vadās pēc Ministru kabineta noteikumos noteiktā," skaidro Vanaga.

Grozījumus Ministru kabineta noteikumos par pedagogu darba samaksu plānots skatīt valdībā šomēnes, lai tie jau no nākamā gada 1.janvāra varētu stāties spēkā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas