Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

LPP/LC balsu pircēji Jelgavas domes vēlēšanās samaksā sodu - gandrīz 11 tūkstošus

LPP/LC balsu pircēji pašvaldības vēlēšanās Jelgavā saņēmuši naudas sodu un to nomaksājuši, aģentūrai LETA pastāstīja Zemgales tiesu apgabala prokuratūras prokurors Pāvels Sondors.

Lietā par partijas LPP/LC balsu pirkšanu Jelgavas pašvaldības vēlēšanās visi pieci apsūdzētie vīrieši savu vainu atzinuši un piekrituši prokurora piemērotajam sodam.

Kā paskaidroja Sondors, prokurors izmantojis savas tiesības un izdevis priekšrakstu par sodu, kas būtībā nozīmē, ka šīs personas ir notiesātas. Savu vainu apsūdzētie ir atzinuši un savu piekrišanu vairs atsaukt nevar, kā arī nolemto nevar pārsūdzēt.

"Jaunākā informācija liecina, ka naudas soda samaksa jau ir izpildīta un Valsts kasē ieskaitīta nepieciešamā summa," atzina Sondors.

Balsu pirkšanas lietā pirmajam apsūdzība tika uzrādīta LPP/LC atbalstītājam Ģirtam Auniņam, kura sieva Ilze Ozoliņa kandidēja Jelgavas pašvaldības vēlēšanās no LPP/LC saraksta.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Sondors, Auniņš arī bijis galvenais balsu pirkšanas organizators, tāpēc viņam piespriests lielākais sods - naudas sods 30 minimālo mēnešalgu - 5400 latu apmērā.

Naudas sods būs jāmaksā arī diviem citiem apsūdzētajiem - Aivim Krēgeram - 20 minimālo mēnešalgu apmērā jeb 3600 latu, savukārt Naurim Andersonam - 10 minimālo mēnešalgu apmērā jeb 1800 latu. Kopumā noteiktais naudas soda apmērs šajā lietā ir 10 800 latu.

Savukārt vēl diviem vīriešiem, kam arī uzrādīta apsūdzība balsu pirkšanā - Jānim Reiņikovam un Gundaram Nukam, piespriests piespiedu darbs - Reiņikovam - 80 stundas, bet Nukam - 140 stundas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas