Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Lūdz palīdzēt bērnam ar cerebrālo trieku

Alberts Griķis, kuram šobrīd ir četri gadi, dzemdību laikā tika nopietni traumēts. Lai arī bērniņa dzīvību izdevās glābt, sekas izrādījās ļoti smagas - Albertam ir bērnu cerebrālā trieka. Vienīgais veids, kā palīdzēt mazulim nostāties uz savām kājiņām, ir ārstēšanās kurss klīnikā Slovākijā, kur tiek izmantota kosmiskās medicīnas tehnoloģija, portālu Diena.lv informēja biedrība Sociāli nozīmīgu projektu centrs Varonis.

Zinot, ka mazulis piedzims lielāks nekā vidējais jaundzimušais, ārsti kaut kāda iemesla dēļ tomēr nolēma neveikt ķeizargriezienu, tāpēc Eva dzemdēja pati. Dzemdības bija ilgas, sāpīgas un smagas. Tikai kad kļuva skaidrs, ka dzemdības ir pārāk ievilkušās un bērniņš pats nevarēs nākt pasaulē, bija veikts ķeizargrieziens, taču par nelaimi ar lielu nokavēšanos.

Alberts piedzima 5, 8 kilogramus smags un 61 centimetru garš. Smago dzemdību dēļ bērnam konstatēta būtiska galvaskausa deformācija un skābekļa bads. Mazajam Albertam diagnosticēja bērnu cerebrālo trieku un spastisko tetraparēzi.

Kopš pirmajām zēna dzīves dienām vecāki centās darīt visu iespējamo, lai izārstētu savu dēliņu. Viņi apmeklēja visas galvenās Latvijas slimnīcas - Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas 19. nodaļu, Gaiļezera slimnīcas 2. nodaļu, kā arī lielākos rehabilitācijas centrus - Vaivari, Jaunķemeri, Līgatne. Viņi pētīja visu pieejamo informāciju par bērniņu rehabilitāciju ar līdzīgām diagnozēm, pielietoja tibetiešu medicīnas metodes, apmeklēja osteopātus. Taču visas pastāvīgās nodarbības - peldēšana, fizioterapeita nodarbības, mikrologopēds, tibetiešu masāža - trīs gadu laikā nav devuši tik efektīvus rezultātus kā 28 dienas ilgais ārstēšanās kurss rehabilitācijas centrā Adeli Slovākijā, ko Alberts izgāja 2012. gada februārī.

Pēc šī kursa zēna veselība būtiski uzlabojās un viņš pat spēja nostāvēt uz savām kājām. Palīdzēja ne tikai 6-8 procedūras dienā, kuras mazulim tika veiktas klīnikā, bet arī šādu slimo bērniņu ārstēšanas inovācija – tā saucamais "kosmonauta kostīms". Tā ir īpaša ierīce, kas ļauj nekustīgiem mazuļiem piecelties kājās vertikāli. Pēc šīm nodarbībām Alberts iemācījās stāvēt. Tagad ir jānostiprina iegūtais rezultāts un nedrīkst ļaut attīstībai apstāties. Mazulim ir ļoti nepieciešams atkārtot 28 dienu ārstēšanas kurss Slovākijā. Šāds ārstēšanās kurss maksā 5 566 latus. Diemžēl vecākiem šādu līdzekļu nav, jo visi ienākumi tiek tērēti ikdienas ārstēšanai. Ģimene vēršas pie visiem cilvēkiem ar labu sirdi.

Piezvanot pa tālruni 9 000 6782 (maksa par zvanu ir viens lats), iespējams ziedot 88 santīmus Alberta ārstēšanās kursam. Var ziedot arī uz kādu no zemāk piedāvātajiem kontiem, maksājuma mērķī norādot "Veselības fonds: Alberts Griķis".

Rekvizīti:
Nosaukums: Biedrība Sociāli nozīmīgu projektu centrs Varonis
Reg. Nr: 40008142130
Jur. adrese: Akadēmijas laukums 1, Rīga, LV-1050
-SWEDBANKA-Swift : HABALV22
LV56 HABA 0551 0256 3242 3
-NORDEA-Swift : NDEALV2x
LV50 NDEA 0000 0832 0470 0
-DNB NORD-Swift : RIKOLV2X
-CITADELE- Swift : PARXLV22
LV94 PARX 0013 4195 7000 1

paypal: [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas