Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Lukašenko cer ierasties vizītē Latvijā nākamā gada pirmajā pusē

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko svētdien paziņoja, ka iecerējis ierasties vizītē Latvijā nākamā gada pirmajā pusē.

Pēc nobalsošanas parlamenta vēlēšanās Lukašenko žurnālistiem teica, ka pašlaik vizīte tiek aktīvi gatavota, un viņš ļoti gaida iespēju apmeklēt Latviju.

Taču Baltkrievijas prezidents norādīja, ka vizītei jādod labums, tāpēc nepieciešams laiks, lai to labi sagatavotu.

Lukašenko arī uzsvēra, ka uzskata Latviju par Baltkrievijai draudzīgu valsti.

"Es redzu Latvijas valdības un sabiedrības centienus uzņemt Baltkrievijas prezidentu vizītē kā baltkrievu tautas pārstāvi. Es to redzu un ļoti novērtēju, mēs pašlaik intensīvi strādājam pie šī jautājuma," sacīja Lukašenko.

"Domāju, ka [nākamā gada] pirmajā ceturksnī vai otrā ceturkšņa sākumā mēs tam būsim gatavi. Es ar lielu prieku gaidu šo vizīti, atbraukšu pie saviem tuvajiem kaimiņiem. Tā ir mums draudzīga, brālīga tauta, ar kuru mēs esam dzīvojuši vienā valstī, un vienmēr labi satiekam,"  piebilda Baltkrievijas prezidents.

Jau ziņots, ka svētdien Baltkrievijā notiek parlamenta apakšpalātas vēlēšanas. Eiropas Drošības un sadarbības organizācija (EDSO) nevienas no Lukašenko varas gados notikušajām vēlēšanām nav atzinusi par brīvām un godīgām.

Lukašenko 12.novembrī bija ieradies vizītē Austrijā,  apmeklējot Eiropas Savienību (ES) pēc trīsarpus gadu pārtraukuma. Iepriekšējo reizi Lukašenko ES apmeklēja 2016.gada maijā, kad viesojās  Itālijā. Pirms tam pret Minsku vērsto sankciju dēļ Baltkrievijas līderis ES dalībvalstis nebija apmeklējis ilgu laiku.

Nākamgad Baltkrievijā gaidāmas prezidenta vēlēšanas, un  Lukašenko, kurš ir prezidents kopā 1994.gada un valstī izveidojis autoritāru režīmu, tajās gatavojas kandidēt uz kārtējo amata termiņu.

Top komentāri

sorry
s
Sen gribēju jautāt šeit bailēs kviecošajiem V(P)isu Latvij(u)as ansīšiem - kad gribas piemauties, un maujat jūs krietni virs vidējā, jūs tak pērkat nevis Šivas Regāli bet parastu Baltkrievijas šnabi. Labāk pasakiet, ko tad Batjka darījis, lai kaitētu Latvijai??? Kas attiecas uz viņa ''tēlu'', Laventam tak piedevāt, un Šleseram laizījāt, par ko gānat svešzemnieku, kas nav jums ne zadzis ne smadzenes kompostrējis???
Antirusists
A
To kropli te nedrīkst laist !
hmmm
h
"Batjku" noteikti vajag aizvest uz sovhozu "Uzvara".
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas