Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

LVC: 2020.gadā labā stāvoklī jābūt 70% valsts galveno autoceļu

VAS Latvijas valsts ceļi (LVC) mērķis ir nākamgad panākt, lai 70% valsts galveno autoceļu ir labā vai ļoti labā stāvoklī, trešdien Latvijas Ostu, tranzīta un loģistikas padomes sēdē sacīja kompānijas valdes priekšsēdētājs Jānis Lange.

Viņš informēja, ka 2020.gadā LVC uz valsts galvenajiem autoceļiem plāno rekonstrukcijas darbus astoņos posmos, līdz ar to sasniedzot situāciju, kad labā un ļoti labā stāvoklī ir 70% valsts galveno autoceļu.

Pēc Langes teiktā, šogad Latvijā labā un ļoti labā stāvoklī ir 64,1% valsts galveno autoceļu.

Ar Kohēzijas fonda līdzfinansējumu šogad ir atjaunoti 297 kilometri autoceļu.

LVC vadītājs arī norādīja, ka ik gadu pieaug satiksmes intensitāte uz Latvijas autoceļiem, tostarp šogad tā palielinājusies par 4,1%, kā arī nākamajā gadā paredzēts līdzīgs pieaugums.

Finansējums autoceļiem šogad Latvijā ir 261,8 miljoni eiro, no tiem 76,5 miljoni eiro ir Eiropas Savienības finansējums.

Kompānija LVC izveidota 2004.gada nogalē un pieder valstij. Uzņēmums pārvalda valsts autoceļu tīklu, administrē valsts autoceļu tīkla finansējumu un organizē iepirkumus valsts vajadzībām. LVC pārvalda vairāk nekā 20 000 kilometru valsts autoceļu.

Top komentāri

00
0
Kur aiziet mans ceļa nodoklis ? Ja viņš arī aizietu ceļos, tad ceļu stāvoklis labā un ļoti labā stāvoklī būtu jau 100 %.
Tereze
T
Ka vispar Latvijas klimata apstaklos var atlauties kaut vienu kilometri grants celu, ja, to vareja tikai padomju laikos kad bija neirobezoti resursi uz Krievijas rekina, kaut vai zemnieku saimniecibas? Vai Latvijas tudalini, kuri berzot savas netiras pakalas valsts kreslos savos celojumos nav ieverojusi, ka Norvegija, Danija, Zviedrija, Somija, Vacija, Francija, Spanija ......nav neviena autocela ne ari automagestales celi ar grants klajumu? Kapec Latvija valsts amatos ir tik stulbo, debilu, slinku, zagligu kretinu pedejos 30 gados. Madonas tradegija, kura gaja/ noslika ar automasinu 4 jauni viriesi ir uz Latvijas valsts vadibas sirdsapzinas, kuras viniem nekad nav bijusi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas