Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Mācībās Ramstein Alloy 5 pilnveido NBS un civilo institūciju sadarbību

No 27. līdz 29. jūnijam Baltijas valstu gaisa telpā notiek starptautiskās gaisa spēku mācības Ramstein Alloy 5, ko sadarbībā ar Latvijas Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, organizē NATO Gaisa spēku pavēlniecība. Mācību mērķis ir pilnveidot Latvijas spēju sniegt atbalstu sabiedroto gaisa kuģiem ārkārtas situācijās, nodrošinot mācībās iesaistīto bruņoto spēku vienību un civilo institūciju vienotu un efektīvu savstarpējo sadarbību un resursu savietojamību.

Mācību scenārijs sniedz iespēju NATO patrulēšanas operācijā iesaistītajām rotācijas vienībām ne tikai trenēties Baltijas valstu gaisa telpā, bet arī pilnveidot starpinstitucionālo sadarbību starp bruņotajiem spēkiem un valsts civilajām institūcijām, trenēt atbalsta sniegšanas procedūras gaisa kuģiem krīzes situācijās, nostiprināt iemaņas gaisa kuģu identifikācijā, kā arī uzlabot savstarpējo savietojamību starp mācībās iesaistītajām nācijām un to gaisa kuģiem.

Militārajās mācībās Ramstein Alloy 5 piedalās arī Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC Rīga), veicot meklēšanas un glābšanas informācijas saņemšanas centra funkcijas.

Procedūras nosaka, ka MRCC Rīga, saņemot trauksmes signālu par iespējamo avarējušo lidaparātu, informē Aviācijas meklēšanas un glābšanas koordinācijas centru un uzsāk meklēšanas operāciju, ja trauksmes koordinātas atrodas jūrā. Ja tās ir uz sauszemes, tad meklēšanas darbus uzsāk Aviācijas meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas