Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Mācību gada sākumā policija īpaši uzraudzīs satiksmi skolu tuvumā

Šogad, sākoties jaunajam mācību gadam, Valsts policija pievērsīs īpašu uzmanību ceļu satiksmes drošībai mācību iestāžu tuvumā. Tāpat policija aktīvi uzraudzīs jauniešu pulcēšanās vietas un pasākumus, kā arī pastiprināti kontrolēs tā saucamo legālo zāļu maisījumu un alkohola tirdzniecības vietas, portālu Diena.lv informēja Valsts policija.

Policija aicina bērnu vecākus būt atbildīgiem un parūpēties par savu atvašu drošību, sākoties mācību gadam. Pieredze liecina, ka daudzi bērni, atgriežoties pilsētās, ir piemirsuši ceļu satiksmes noteikumus un tādēļ uz ceļa mēdz uzvesties riskanti vai pārgalvīgi, tādēļ mācību gada sākumā policija īpaši aicina autovadītājus mācību iestāžu tuvumā būt īpaši uzmanīgiem un ievērot samazinātu braukšanas ātrumu – 30 km/h. 

Valsts policijas patruļas septembra sākumā būs pietuvinātas mācību iestādēm, īpašu uzmanību pievēršot ātruma režīma ievērošanai. Tāpat visā Latvijas teritorijā plānota īpaši aktīva drošības jostu lietošanas un bērnu pārvadāšanai paredzēto drošības līdzekļu (bērnu sēdeklīšu) lietošanas uzraudzība.

Savukārt bērnu vecākiem ieteicams bērniem vēlreiz atgādināt un izrunāt visus būtiskākos ceļu satiksmes noteikumus, kā arī kopīgi izstaigāt ceļu no mājām līdz skolai, izstāstot iespējamās situācijas uz ceļa un pareizu rīcību tajās. Pieaugušos kājāmgājējus policija aicina rādīt labu piemēru un nepārkāpt ceļu satiksmes noteikumus, piemēram, šķērsojot ielu pie sarkanās gaismas vai ārpus gājēju pārejām. 

Tā kā 1. septembrim veltītie pasākumi ne vienmēr ir saistīti tikai ar svinīgu jaunā mācību gada sākumu un svētku sajūtu, bet diemžēl arī ar alkohola lietošanu jauniešu vidū, Valsts policija īpašu vērību pievērsīs alkohola tirdzniecības vietām, stingri vēršoties pret likumpārkāpējiem, kuri tirgos vai pirks alkoholu nepilngadīgām personām. Tāpat policija pastiprināti uzraudzīs tā saucamo legālo zāļu maisījumu tirdzniecības vietas. 

Policija autovadītājiem pirmdien novēl būt uzmanīgiem un pacietīgiem, rēķinoties ar iespējamiem sastrēgumiem un lēnāku satiksmi skolu tuvumā saistībā ar mācību gada sākumam veltītajiem pasākumiem. Tāpat aicina nezaudēt modrību un īpaši atbildīgu attieksmi pret satiksmes drošību ne tikai pirmajā skolas dienā, bet arī visā mācību gada sākumā, lai skolēni droši varētu pierast pie jaunā pilsētas dzīves un satiksmes ritma, un pirmais rudens mēnesis ikvienam iesāktos mierīgi un pozitīvi.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas