Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Madridē popularizē Latvijas koka rūpniecību un arhitektūru

Ceturtdien Latvijas vēstniecība Spānijā sadarbībā ar Spānijas Koka rūpniecības federāciju Confemadera organizēja semināru par Latvijas koka arhitektūru un koka tirgu.

Semināra mērķis bija Latvijas koka rūpniecības un arhitektūras popularizēšana, kā arī kontaktu veidošana starp Latvijas un Spānijas nozares speciālistiem.

Semināru atklāja Latvijas vēstnieks Spānijā Rolands Lappuķe, Latvijas Kokrūpniecības asociācijas izpilddirektors Kristaps Klauss un Confemadera pārstāvis. 

Semināra dalībniekus uzrunāja Latvijas Arhitektu savienības prezidents Andris Kronbergs, arhitekts Pēteris Blūms, Eiropas mērogā atzinību guvušais Spānijas arhitekts Enrike Nuere Matauko, projekta Dzīvot ar koku  prezidents Karloss Fernandess Kintana, kā arī nozares akadēmiķi no Latvijas un Spānijas. Plaši apmeklētajā seminārā piedalījās arī citi ievērojami Spānijas arhitektūras un koka rūpniecības pārstāvji.

Semināra ietvaros notika arī Latvijas Kokrūpniecības asociācijas izpilddirektora Kristapa Klausa divpusējā tikšanās ar Spānijas Koka rūpniecības federācijas prezidentu Fransisko Ponsu.

Tās laikā abi nozares vadītāji atklāja daudz kopīgu iezīmju koka izmantošanas pieredzē Latvijā un Spānijā, gan arī problemātikā, ar ko saskaras nozares. Prezidenti vienojās par lietderību attīstīt pieredzes apmaiņu, kas nākotnē varētu pārtapt nozīmīgākā sadarbībā, izmantojot arī Eiropas Savienības fondu līdzekļus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas