Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Magoņa brīvības cena - 400 000 eiro

Ceturtdien Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa nolēma pret drošības naudu no apcietinājuma atbrīvot bijušo uzņēmuma Latvijas dzelzceļš (LDz) valdes priekšsēdētāju Uģi Magoni. Drošības naudas apmērs tika noteikts 400 000 eiro – šī summa ir divas reizes lielāka nekā tā, ko rosināja noteikt Magoņa aizstāvji.

Uz jautājumu, vai bijušais LDz priekšnieks tiesas lēmumu vērtē pozitīvi, viņa advokāts Jānis Rozenbergs Dienai viennozīmīgi neatbild: "Sajūtas par šo lēmumu ir divējādas. No vienas puses, protams, iepriecina, ka tiesa pietiekami adekvāti novērtēja to, ka apcietinājums nav vienīgais drošības līdzeklis, kas spēj nodrošināt veiksmīgu procesa norisi. Tāpat tiesa parādīja, ka neuzskata, ka Magonis, atrodoties brīvībā, mēģinās bēgt vai kaut ko ietekmēt. Tajā pašā laikā, ja runā par noteikto drošības naudas summu, tiesa ar šo lēmumu ir izdarījusi nopietnu lēcienu tiesību piemērošanas praksē, jo līdz šim lielākā summa, manuprāt, bija Vilnim Štramam, kas bija teju četras reizes mazāka nekā šajā gadījumā."

Tiesa devusi mēnesi laika drošības naudas iemaksai. Rozenbergs uzsver, ka Magoņa ģimenes rīcībā šī summa pagaidām nav pieejama un pozitīvākajā gadījumā viņa tuvinieki varētu šo summu savākt nākamnedēļ. «Iemaksātā nauda jau nepiederēs viņam, to iemaksās citas personas. Šai summai ir jānodrošina tas, ka viņš sadarbojas un nekur nemūk. Ja viņš šos nosacījumus izpilda, tad arī nauda savu uzdevumu ir izpildījusi un tā ir atdodama tās devējam,» skaidro advokāts. 

Par citiem drošības līdzekļiem tiks runāts tad, kad nauda tiks iemaksāta. Advokāts ir pārliecināts, ka procesa virzītājs noteikti piemēros vēl virkni citu ierobežojumu. Ņemot vērā līdzīgus gadījumus, Magonim varētu tikt piemērots liegums ieņemt amatus, izbraukt no valsts, tuvoties LDz un tikties ar konkrētām personām.

Rozenbergs Dienai nevarēja izskaidrot, kāpēc viņa aizstāvamais nav sniedzis nekādas liecības: "Tā bija viņa pozīcija, un man to ir grūti komentēt. Tiekoties apcietinājuma vietā, mēs ar viņu 95% sarunu veltījām, runājot par drošības līdzekli. Tā bija galvenā prioritāte."


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas