Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Maija sākumā līdz ar vēsumu vietām iespējams sniegs

Aprīļa beigās un maija sākumā prognozējami par 7 līdz 10 grādiem zemāka gaisa temperatūra nekā aizvadītajā nedēļas nogalē, turklāt maija sākumā sagaidāms ne tikai lietus, bet neliels sniegs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.

Aprīļa pēdējās dienās un maija sākumā gaidāms vēsāks laiks – vēl otrdiena būs silta, kad dienas laikā saulē gaiss iesils līdz +18 ... +23 grādiem un tikai piekrastē būs nedaudz vēsāk. Jau trešdien vējš sāks iegriezties no ziemeļu puses un +20 grādu atzīmi termometra stabiņš sasniegs tikai Latvijas dienvidu rajonos. Arī naktīs atsevišķos rajonos vēl aizvien saglabāsies salnas – pirms saullēkta termometra stabiņš noslīdēs zem 0 grādu atzīmes.

1.maijā debesis būs mākoņainākas, diena vējaināka, gaidāms arī neliels īslaicīgs lietus, bet gaisa temperatūra gaidāma no +9...+14 grādiem ziemeļu rajonos līdz +15...+20 dienvidos. Turpmākajās dienās saglabāsies ziemeļu puses vējš, tas nebūs stiprs, tomēr veicinās auksta gaisa ieplūšanu Latvijas reģionā – pat dienas laikā gaiss iesils vien līdz +8...+13 grādiem, bet naktī uz 3.maiju atkal Latvijā teritorijas lielākajā daļā ir gaidāma salnas, tikai piekrastes rajonos temperatūra pieturēsies virs 0 grādiem. Atsevišķās dienās gaidāmi arī nelieli nokrišņi, tomēr to intensitāte būs maza, un ļoti augsto ugunsbīstamību, kas valda teritorijas lielākajā daļā, tie būtiski nesamazinās.

Turklāt pastāv varbūtība, ka maija sākumā mūsu reģionā ne vien līst, bet arī nedaudz snieg - to, iespējams, varēs novērot naktī uz 1.maiju Igaunijā un pašos Vidzemes ziemeļos, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas