Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 14. septembris
Sanda, Sanija, Sanita, Santa, Sandija

Mainīsies Latvijas vēstnieki starptautiski nozīmīgajās ASV un Lielbritānijā

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs ceturtdien pasniedza akreditācijas vēstules nākamajai Latvijas vēstniecei ASV Elitai Kuzmai, vēstniekam Lielbritānijā Atim Lotam un vēstniekam Čehijā Vilmāram Heniņam, aģentūrai LETA pavēstīja Ārlietu ministrijā.

Kuzma atjaunotās Latvijas ārlietu dienestam pievienojās 1992.gadā, sākotnēji strādājot Ekonomiskās sadarbības nodaļā. Kuzma strādājusi Ārlietu ministrijas Rietumeiropas valstu nodaļā, vēlāk kļūstot par Pirmā politiskā departamenta direktori un pēc tam par Pirmās politiskās direkcijas valsts sekretāra vietnieci.

Viņa bijusi arī Ekonomisko un divpusējo attiecību direkcijas vadītāja-vēstniece un Eiropas Savienības direkcijas vadītāja-vēstniece, kā arī Valsts protokola vadītāja.

Pieredzi Kuzma ir uzkrājusi kadencēs Latvijas vēstniecībās ārvalstīs. Viņa bijusi Latvijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Austrijā, Zviedrijā, Itālijā.

Šobrīd Kuzma ir vēstniece Čehijā. Savukārt vēstnieka postenī ASV viņa nomainīs Māri Selgu, kurš šos pienākumus veic kopš 2019.gada vasaras.

Kuzma beigusi Latvijas Universitātes Finanšu un tirdzniecības fakultāti un Latvijas Universitātes Starptautisko attiecību institūtu. Papildu izglītību ieguvusi arī Stenforda universitātes Hūvera institūtā ASV un Džordža C. Maršala drošības studiju Eiropas centrā Vācijā.

Lots darbu Ārlietu ministrijas NVS valstu nodaļā sāka 1998.gadā. Vēlāk viņš turpināja darbu Krievijas un NVS valstu nodaļā, ES politikas departamentā ES vispārīgo politiku nodaļā. Lots bijis arī Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departamenta direktors-preses sekretārs un ārlietu ministra biroja vadītājs. Kopš 2018.gada Lots veica Ārlietu ministrijas Valsts sekretāra vietnieka-administratīvā direktora pienākumus.

Pieredzi Lots ieguvis, strādājot Latvijas diplomātiskajās un konsulārajās pārstāvniecībās ārvalstīs - vēstniecībā Krievijā, Vācijas Federatīvajā Republikā. Viņš bijis pirmais rezidējošais Latvijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Moldovā.

Lots beidzis Latvijas Policijas akadēmiju un Latvijas Universitātes Starptautisko attiecību institūtu. Papildu izglītību ieguvis arī Džordža Maršala Drošības politikas studiju Eiropas centrā Vācijā, Vācijas jauno diplomātu kursos Bonnā, kā arī beidzis Ženēvas Drošības politikas studiju centra Starptautiskās drošības un politikas kursu Šveicē un Komunikācijas speciālistu kursu Hāgā, Nīderlandē.

Kopš 2020.gada vasaras Latvijas vēstniece Lielbritānijā ir Ivita Burmistre, kuru tagad nomainīs Lots.

Heniņš Ārlietu ministrijā strādā kopš 1993.gada. Savas karjeras laikā Latvijas diplomātiskajā dienestā ieņēmis dažādus amatus un vadījis vairākas Ārlietu ministrijas struktūrvienības - NVS nodaļu, Preses centra nodaļu, Pirmo divpusējo attiecību departamentu, bijis arī Ministru prezidenta ārlietu padomnieks.

Heniņš ir ieguvis vēstures zinātņu maģistra grādu Latvijas Universitātē, kā arī beidzis Klingendāles Starptautisko attiecību institūta Nīderlandē mācību kursu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas