Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Maksātnespējas procesa administrators jaunu Ķemeru sanatorijas īpašumu izsoli plāno izsludināt tuvāko mēnešu laikā

Ņemot vērā otrdien, 9.aprīlī, Jūrmalas pilsētas tiesas pieņemto lēmumu atcelt SIA Ominasis Latvia daļēju mantas izsoli, uzņēmuma maksātnespējas procesa administrators Ainars Kreics plāno izsludināt jaunu izsoli, informēja administrators.

"Lai izsludinātu jaunu MSIA Ominasis Latvia mantas izsoli, tuvākā mēneša laikā ar visiem kreditoriem būs jāsaskaņo mantas pārdošanas plāns. Tā kā tiesu izpildītājs iepriekš izsludinātajā izsolē nebija iekļāvis visu uzņēmuma mantu, mantas pārdošanas plānā papildus tiks iekļauti gan 14 000 kustamās mantas vienības, gan dūņu un minerālu ieguves tiesības, kā arī vēl divi nekustamie īpašumi," norāda un maksātnespējas procesa administrators, paužot cerību, ka mantas pārdošanas plāna saskaņošanas laikā neradīsies kreditoru strīdi, kā dēļ izsoles izsludināšana varētu aizkavēties.

A.Kreics vērš uzmanību uz to, ka tiesu izpildītāja rīcība, izsolē neiekļaujot tik lielu daudzumu ar Ķemeru sanatoriju tieši saistītas mantas, rada papildus šaubas par viņa tiesisko rīcību.

"Arī mantas novērtējums vairākām lietām, manuprāt, nav bijis adekvāts. Piemēram, manā rīcībā ir nonācis tiesu izpildītāja sastādīts akts, kurā ir norādītas 27 vecmeistaru gleznu novērtējums, un tajā ir redzams, ka lielākā daļa šo gleznu ir novērtētas par 100-250 latiem. Turklāt dokumentam nav pievienoti nekādi apliecinājumi, uz kā pamata šāds novērtējums ir dots," akcentē A.Kreics, piebilstot, ka paralēli mantas pārdošanas plāna saskaņošanai ar kreditoriem, plānots veikt jaunu mantas novērtēšanu, līdz kuram būtu jāpabeidz uzsāktie darbi, lai atbrīvotu telpas no ledus un ūdens. Minēto darbību rezultātā izsolītās mantas kopsumma visticamāk pieaugs.

Tāpat A.Kreics pauž cerību, ka papildus laiks, kas radies iepriekš izsludinātās izsoles atcelšanas dēļ, ļaus potenciālajiem investoriem labāk iepazīties ar piedāvājumu, kā rezultātā ieguvēji būs gan kreditori, gan Jūrmalas pilsēta, gan arī Latvijas valsts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas